Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Smarta Byar

Published on april 5th, 2020 | by admin

0

Läkare på virtuell distans

Häromdagen fick vi världens möjlighet att testa HOLOLENS 2! Det är Microsofts senaste AR-glasögon som inte ens finns i butik i Skandinavien, men som nu testas för första gången i just Veberöd! AR-glasögon är glasögon där man kan se verkligheten som vanligt, men det läggs till virtuella saker. Se inlägget om hur brandkåren i Veberöd testade tekniken där man kan se blödande sår och mycket mer på en människa HÄR

Det är samarbetet med Daniel Kindstrand och företaget Herosight som gjort detta möjligt. Veberöd är en perfekt testplats för allt vad som kan skapa smart hållbarhet och med Hololens 2 kom en fantastisk möjlighet.

Herosight och Smarta Byar bestämde sig för att se om den nya tekniken kunde inspirera till nya vårdmöjligheter. Landsbygden har av naturliga skäl inte så lätt att få expertvård men med den nya teknik finns det möjligheter. Vår test var att kunna koppla upp en läkare på distans som via AR-glasögonen kunde se och höra vad en sjuksköterska upplever när hon besöker en patient. Ett sätt att utvärdera möjligheterna att få läkarhjälp till vilken plats som helst.

Vi bjöd därför in vår lokala vårdcentral Capio i Veberöd. Lidija Jörgensen som är lokal läkare, Daniel Olsson (vice VD för CapioNärsjukvård) och läkaren Alex Jaranka från Stockholm, ställde upp för att vara med och testa.

Kul hade vi helt klart! Att lära sig ny teknik är som när man fick testa en iphone för första gången. Det är inte helt naturligt, men med träning och gigantiska virtuella hamburgare och cyklande elefanter, så fick vi snabbt kläm på det.

Det är så klart ett tidigt skede och på sikt finns det stora möjligheter. Det är spännande att testa vad ny teknik skulle kunna bidra med i framtiden. Kan vi tillsammans testa och utvärdera möjligheter, så tror jag att landsbygden här har helt nya möjligheter till bättre vård.

Tack till Capio som ställde upp med tid och expertis!!

/ Jan Malmgren

Läkaren Lidija ser hur patienten på distans mår och kan interagera.
Alex Jaranka testar Hololens 2 som för första gången officiellt finns i Sverige
Daniel ser hur en kniv sticker ut ur bröstet på Alex och försöker rädda honom. 🙂
Hur en skadad arm kan se ut i den virtuella världen
Att se skador och känna puls med mera.
Hur man använder tekniken. Tim hjälper till som patient.

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • maj

  Inga event

 • Fastighetsbyrån
 • Ica
 • Apotek
 • Solar Plexus
  Empoli
  Köksland
  Mias ide o atelje
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/