Toyota Sydost
Bilbengtsson
Veberöds Kakelkompani
Lindfors

Smarta Byar

Published on april 5th, 2020 | by admin

0

Läkare på virtuell distans

Häromdagen fick vi världens möjlighet att testa HOLOLENS 2! Det är Microsofts senaste AR-glasögon som inte ens finns i butik i Skandinavien, men som nu testas för första gången i just Veberöd! AR-glasögon är glasögon där man kan se verkligheten som vanligt, men det läggs till virtuella saker. Se inlägget om hur brandkåren i Veberöd testade tekniken där man kan se blödande sår och mycket mer på en människa HÄR

Det är samarbetet med Daniel Kindstrand och företaget Herosight som gjort detta möjligt. Veberöd är en perfekt testplats för allt vad som kan skapa smart hållbarhet och med Hololens 2 kom en fantastisk möjlighet.

Herosight och Smarta Byar bestämde sig för att se om den nya tekniken kunde inspirera till nya vårdmöjligheter. Landsbygden har av naturliga skäl inte så lätt att få expertvård men med den nya teknik finns det möjligheter. Vår test var att kunna koppla upp en läkare på distans som via AR-glasögonen kunde se och höra vad en sjuksköterska upplever när hon besöker en patient. Ett sätt att utvärdera möjligheterna att få läkarhjälp till vilken plats som helst.

Vi bjöd därför in vår lokala vårdcentral Capio i Veberöd. Lidija Jörgensen som är lokal läkare, Daniel Olsson (vice VD för CapioNärsjukvård) och läkaren Alex Jaranka från Stockholm, ställde upp för att vara med och testa.

Kul hade vi helt klart! Att lära sig ny teknik är som när man fick testa en iphone för första gången. Det är inte helt naturligt, men med träning och gigantiska virtuella hamburgare och cyklande elefanter, så fick vi snabbt kläm på det.

Det är så klart ett tidigt skede och på sikt finns det stora möjligheter. Det är spännande att testa vad ny teknik skulle kunna bidra med i framtiden. Kan vi tillsammans testa och utvärdera möjligheter, så tror jag att landsbygden här har helt nya möjligheter till bättre vård.

Tack till Capio som ställde upp med tid och expertis!!

/ Jan Malmgren

Läkaren Lidija ser hur patienten på distans mår och kan interagera.
Alex Jaranka testar Hololens 2 som för första gången officiellt finns i Sverige
Daniel ser hur en kniv sticker ut ur bröstet på Alex och försöker rädda honom. 🙂
Hur en skadad arm kan se ut i den virtuella världen
Att se skador och känna puls med mera.
Hur man använder tekniken. Tim hjälper till som patient.

bege
smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • september

  Inga event

 • JR klimat
 • Adderat
 • Björnstorps snickeri
 • Hairdo
  Köksland
  Solar Plexus
  Herex
 • Gilla oss gärna :)

 • Livet på landet☀️#körsbärsdalen #lantliv#dörröd #sommarlov2019#veberodnu#lundskommun ...

  37 2

  Skymning över Romeleåsen, vilken magisk kväll! 🙏
  #lifelessordinary #thelodgeresort #sunset #instasky #skåne #romeleåsen
  ...

  101 3

  Psst! Du vet väl att du kan komma förbi på en fika, lyxa till det med en av våra nya smårätter från lounge menyn eller kanske bara beställa något svalkande i glaset! Verandan har öppet varje dag från 11:30-17 (ej drop in på söndagar 12-14 då vi serverar Sunday Brunch). Välkommen upp till oss och en stunds ”Life Less Ordinary” ☀️⛰🥂 #167meteröverhavet #thelodgeresort #lifelessordinary #lovelund #veberodnu ...

  141 1

  We’re hiring!
  Vi är inne i en expansiv fas och söker nu en Food & beverage manager! Är du eller någon du känner precis den vi letar efter? Tagga då henne eller honom (eller dig själv) här eller på vårt Facebook inlägg. Leder ditt tips till en anställning vinner du en gift voucher för två till vårt Summer Loving paket, värde 2990 kr. 🙌 PS, är ni flera som taggat samma person lottar vi vinnaren. Läs mer om tjänsten i länken i vår profil. Ready, set, TAG! ⭐️🍽⛰
  .
  .
  .
  #ajoblessordinary #thelodgeresort #167meteröverhavet #veberodnu #visitlund #visitskane
  ...

  158 2

  Vilket fantastiskt väder. Det får ju till och med denna soffpotatisen att ta en promenad ☀️
  #spring #springfeeling #vår #veberodnu
  ...

  167 4

  Happiness is yellow, white & blue 💛🌤💙🙌 #rapefield #romeleåsen #lifelessordinary #thelodgeresort #visitsweden #visitskåne #veberodnu #visitlund #lovelund #hejlantliv ...

  249 2

  En stund i kyrkan ikväll med mina tjejer. Först var det gudstjänst för de minsta och efter blev det fredagstacos på kyrkbacken. Eller Jesustacos som svärsonen kallar det 🙈. Det var så himla mysigt! Jag mår bra i kyrkan och älskar samhörigheten som finns där. Hur är din relation till kyrkan?
  #veberöd #veberodnu #svenskakyrkan
  ...

  204 15
 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/