Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Bygden

Published on juni 17th, 2019 | by admin

0

Ladies afternoon på scoutgården

Ett 30-tal kvinnor och barn av olika nationaliteter träffades igår på scoutgården. Karin Nilsson och Gudrun Gardell hade hört att många av våra nya Veberödsbor kunde tänka sig att träffas bara med kvinnor. Vi känner nog alla till hur det lätt blir i småbarnsåren – att det är männen som åker iväg på sitt, och man kan lätt bli lite isolerad. Och enklare är det ju givetvis inte när man inte har så stort kontaktnät än. Därför planerade dessa två tillsammans med Maryam en eftermiddag för Women only. Och det var ju ett erbjudande som man som lite lagom nyfiken inte kunde tacka nej till. Dessutom var det ju utlovat fika, och kakor är ju alltid gott.

Vi såg till att vi blandade nationaliteterna vid borden – och sedan började vi med en rejäl icebreaker… lite charader. En ung tjej ställde upp och översatta så att alla var med och gissade, och alla fick sig ett gott skratt, för både kungen, Pippi och Donald Trump gestaltades. Sedan småpratades det lite vid fikan – språknivån är väldig olika, men med gäster, lite tolkning eller google translate kan man alltid kommunicera på nån nivå. På programmet stod det ”sopsortering” och vi studerade noga broschyrer från Lunds Kommun om vad som ska sorteras som vad. Men det räckte inte med det – vi hade givetvis också pedagogisk träning genom att se olika sorters skräp. Sedan fick alla ge rött eller grönt kort som svar på om det blev slängt rätt eller fel. Svaret på både pantflaskor och kläder blev ett rungande ”Ica”, så vissa grejer har våra nya bybor redan fått med sig. Det blev goda skratt.

Det var god stämning för att träffas igen, så alla fick skriva ner vad dom kunde tänka sig att göra på våra nästa träffar. Många önskade någon form av träning. Det är ju mycket enkelt att arrangera båda som grupp och bara några stycken spontant. Jag ska absolut inte förenkla svårigheten med integration, men om vi träffas, pratar och försöker lära ut hur vi gör saker i vårt samhälle, så tror jag att vi får ett starkt grund för att uppnå integration. Vi gick även en sväng till friluftsbadet och förklarade regler, priser mm och det var allmänt stort intresse för att kunna ta sig ett dopp i sommar. Det utdelades kramar och vi var fler som fick söka upp varandra på Facebook för kontakt. Tack för en härlig eftermiddag allihopa!

/Mette Martinsen

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • maj

  Inga event

 • JR klimat
 • Ica
 • Björkhaga plantskola
 • Solar Plexus
  Empoli
  Herex
  sotarna
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/