Veberöds Kakelkompani
JV taxi
Lindfors

Bygden

Published on november 30th, 2015 | by admin

Julskyltning i byn!

Julskyltningen i Veberöd varade under 4 timmar fulla med julstämning. Långt innan klockan slagit 15 förberedde man sina butiker, bord och försäljningar. Tyvärr ingen snö detta år heller, men trots det fick vi smak av julandan i dess olika former.

Första advent invigdes på bibliotekets trappa av VFF som glatt hälsade alla välkomna. Därtill uppträdde Candy Mix Crew samt Jumping Joe, som fick alla barnen att skratta. Strax efter detta var det godisregn på bibliotekets parkering, något som uppskattades mycket av de små. Klockan 16:15 uppträdde Danse deRue samt ett härligt litet luciatåg från fritidsgården.

Veberöd lös upp av ljusslingor och julsång. Lottdragningar, auktioner (lions), krabbelurutdelning (scouterna) och mycket mera. Inte minst den traditionella pepparkakstävlingen som anordnas lagom till julskyltningen varje år. Där fick vi som vanligt se många kreativa konstverk! Håll utkik efter vinnaren på biblioteket! Även andra välkända moment syntes i byn, så som turerna med häst och vagn och tomten som delade ut godis till alla snälla barn utanför biblioteket. Inte minst Esteban, som har patrullerat runt i byn under kvällen och även många andra dagar. En genuint härlig kille med humorn tydlig när ”it’s the sound of the police” spelar upp som ringsignal. Esteban fungerar som en trygghet för många i byn och här togs även chansen att komma med önskemål och synpunkter. Helt klart en person som uppskattas här i vår lilla by. Esteban har även gjort sig populär bland barnen som hejar glatt när han går förbi. Leendet på den lilla killen som fick en brofist av honom för att de hade matchande reflexvästar visar väl uppskattningen för honom, hos såväl stora som små. Men vi har också sett nya deltagare, som vi hoppas få se nästa år också!

Kvällen avslutades med en eldshow på parkeringen utanför kyrkbacken och därefter med en konsert inne i kyrkan. Jag tror ingen kunde motstå smågrabbarna som satt sig fint på marken och fascinerat wow:ade så fort någonting häftigt skedde med elden.

Vi är mycket glada över att höra att Veberöds julskyltning även gjort sig känd på andra håll, så som Sjöbo och Harlösa och hoppas på att få se er nästa år igen! Vi är även mycket nöjda över alla de eldsjälsnomineringar som kommit in. Vinnaren presenteras på valborg, så än finns det tid att nominera fler!

/ Linn Malmgren

j20 j19 j23 j25 j24 j26

j1j10 j13 j12  j11j14 j15 j16 j17    j21 j22    j3 j4 j5 j6 j9j7 j8

j27 j28

Sbis


About the AuthorBack to Top ↑
 • februari

  22feb13:00- 15:00Pyssel med 4H

  22feb14:00- 17:00foto Workshop - Sportlov - Fritid

  22feb14:00- 16:00Prova på handboll i hallen - Sportlov - Fritid

  22feb19:00BOB ENLIGT THOMAS - Musik

  Visa fler event
 • Fastighetsbyrån
  UA Syd
  Östarp
  Veberöds bilverkstad
 • Bäckströms Kakel
  artteam
  Hälsokost
  Bengts Hästsport
  Ica
  Adderat
 • Björkhaga plantskola
  Ettans
  Björnstorps snickeri
  Trafik & fastfood
  Landäng
  Nilssons Blomsterhandel
  Apotek
  Omtanken
  Veberöds trafikskola
  Novakliniken
 • Sparbanken Skåne
  Actic2
  Beab
  Humlamaden Rehab
 • Gilla oss gärna :)

 • Instagram – #veberodnu

  Här får ni gärna lägga upp egna kul bilder om Veberöd :)
 • Senaste från Medborgarkontoret

  Finns det någon därute som är intresserad av " extraknäck" 6 tim i veckan. Hör av er till June på medborgarkontoret 046-356757 för mer information. ... Se merSe mindre

 • Populära inlägg & sidor

 • Våra gillare :)