Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Byarådet

Published on november 29th, 2021 | by admin

0

Julskyltning 2021

Igår var det dags för den årliga julskyltningen! Kvällen då hela Veberöd tar sig ner till byn för att gå runt i den mysiga miljön och uppleva allt roligt som händer. Man passar på dricka glögg och få lite mer information om vad som pågår i byn. Det var ju inte möjligt att ha en julskyltning förra året men nu har projektgrupp med representanter från Veberöds HK, biblioteket, Medborgarcenter, kyrkan och Lions ordnat en igen och verkligen jobbat hårt för att få ihop en underbar skyltsöndag för byn. Schemat var fullproppat och julskyltningskartan över byn var full med utställare, butiker som hade öppet och verksamheter som ställde ut. 

Många av sportföreningarna gjorde reklam och samlade ihop pengar till sina verksamheter. Tex innebandy klubben stod vid Coop och VIAF stod både bredvid Niromas och sålde lotter och vid sin vanliga julgransförsäljning. Veberöds skytteförening stod inne på Smarta byar hubben. 

Smarta byar hubben var väldigt full med olika verksamheter. När du kom in genom dörren så fanns Lions där och bredvid dem Scouternas mammaförening med lotteri och fina priser. Där fanns även Svenska Lottakåren med vackra kransar, tomtar och ljus. Smarta byar bjöd på god glögg och Skytteföreningen berättade mer om sin skyttebana. Hos Webberöds E-handel kunde både prova och köpa spel & pussel att utmana sig med. Om man gick längre in i hubben hittade han Smarta byar med olika roliga saker men det som verkade locka mest folk var deras 3D bild av byn. Hela byn visades på en touchskärm som kunde zooma in var som helst i byn, kolla på sitt eget hus och se mycket intressant i byn. 

När man fortsatte längs Södra Järnvägsgatan fanns flertalet stånd med kläder, väskor och hantverk. Fortsatte man sedan till Mejerigatan hittade man vår lokala optiker Svensk Optik som stod och bjöd på popcorn. Mitt emot dem, Kanelbullen som sålde tex hembakade lussekatter. I mitten av Mejerigatan hade Apoteket öppet och i slutet fanns Omtanken som presenterade sin företagsverksamhet. Och efter dem fanns Civilförsvarsförbundet med sitt tält. 

Båda våra friluftsföreningar var med. Friluftsfrämjandet vid Apoteket där de sålde sillamackor och brända mandlar, som var väldigt efterfrågat. Scouterna stod på sin vanliga plats med sittplatser och värmande eldar samt serverade varm blåbärssoppa på öppen eld. 

Den mest unika utställaren måste nog ha varit  Hemmestorps observatorium, de stod på St1 parkeringen med en trailer ombyggd till en rymdfärja. Inuti fanns en detaljerad intressant utställning och utifrån var den väldigt bra gjord. Kunde till och med avge rök för att simulera en uppskjutning. Hemmestorps observatorium går att besöka på plats också och få se mycket mer, det kan man läsa om på deras facebook sida. 

Många skolelever hade tagit tillfället i akt att stå och sälja. Klasser från Svaleboskolan sålde bland annat hembakade godsaker för att samla in till sin klasskassa. Men även gymnasieelever stod och sålde och gjorde marknadsföring för sina UF-företag. Pågarnas musteri UF kunde man hitta utanför XL bygg och Manzana UF stod med sitt stånd framför biblioteket. 

Utanför biblioteket befann sig också representanter för Svenska Kyrkans verksamhet som man kunde stötta deras verksamhet eller insamlingar till välgörande ändamål. Också ett stånd med försäljning av mat från Mellanöstern och servering av turkiskt kaffe samt en liten loppis. Man kunde också hitta Lions med deras korvförsäljning. 

På trappen till biblioteket gick det att träffa tomten. Väl inne på biblioteket kunde man se den fina pepparkakshus utställningen. Vem som helst som vill gör ett kreativt pepparkakshus, sen får byn rösta på det finaste. Men i år så finns också möjligheten att se husen från fönstren på Romele Rummet samt på bibliotekets facebooksida fram till den 5/12. I bibliotekets lilla rum kunde man köpa fina hantverk och julklappar, allt från tomtar till väskor. 

På gatan bredvid biblioteket som går mot skolmatsalen stod vår lokala brandkår och lärde folk som brandsäkerhet. Man kunde utföra eller kolla på olika brandövningar. På samma gata kunde man också hoppa på häst och vagnen för att ta en fin rundtur runt byn. 

Många av byns butiker hade också öppet både Ica och Coop. Coop serverade också gröt. Erikas blommor hade butiken öppen som var full med fina julblommor samt dekorationer. Också Hairdo var fullt hade öppet och mycket att erbjuda. Både försäljning av kläder, fin konst och utanför fanns ett stånd som sålde tex fantastiskt fina och kreativa keramik-kreationer. 

Utanför stod även Romele kött som sålde fina lammfällar. Även ett stånd där det såldes fina julkransar och julblommor. Och det populära godisståndet med klassiska karameller och godisstänger. 

Uppträdanden var också på schemat som vanligt. Alla tiders kör runt i byn och sjöng för oss. På fritidsgården uppträdde bandet Lasses bilverkstad och hela julskyltningen avslutades fint med en julkonsert på kyrkbacken kl 19:00. 

/Cornelia Månsson

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • maj

  Inga event

 • Trädgårdstjänst
 • Ica
 • Capio Novakliniken
 • Mias ide o atelje
  Herex
  sotarna
  Almasoft
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/