Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Kommun

Published on augusti 22nd, 2022 | by admin

2

Inför valet 2022 – Socialdemokraterna

Veberöd

När vi socialdemokrater säger att hela Lunds kommun ska leva och utvecklas så menar vi allvar. Därför har vi presenterat en övergripande politik som ser till att tillvarata hela kommunens stora potential och som ökar jämlikheten i hela kommunen. Vi går bland annat till val på en välfärdsgaranti som säkerställer att den kommunala välfärden och servicen håller samma höga kvalitet i hela kommunen. Du ska till exempel ha en lika bra skola och äldreomsorg om du bor i Södra Sandby och Veberöd som om du bor på Brunnshög eller i Professorsstaden.

Socialdemokraternas konkreta förslag för Veberöd

Men vi har också presenterat specifika förslag för utvecklingen av varje kommun- och stadsdel. För Vebröd så vill vi bland annat göra följande:

 • Göra centrum mer attraktivt med fler bostäder, utökad service, handel, näringsliv och mötesplatser.
 • Att Hasslemölla utvecklas som målpunkt för friluftsliv och en port ut i närliggande natur- och kulturlandskap med vandringsleder till Körsbärsdalen och Humlamaden.
 • Ge föreningslivet bättre villkor och bygg nya fotbollsplaner vid Svaleboskolan.
 • Att kollektivtrafiken har god turtäthet från Veberöd till och från Lund och Malmö med minst tre busshållplatser i Veberöd.
 • Skapa en modern temalekplats som lockar till lek och väcker fantasi.

Socialdemokraternas framtidsvision för byarna

Vi vill att våra kommundelar ska utvecklas utifrån sina egna förutsättningar och behov. Ska, såväl den offentliga som privata, servicen öka är bostadsbyggandet en viktig nyckel. Därför står vi socialdemokrater upp för ett fortsatt högt bostadsbyggande med målet om att bygga 1200 nya bostäder i kommunen varje år. Vi föreslår dessutom ett uttalat mål om att minst var femte ny bostad byggs i någon av de östra tätorterna. Vi vill också att det sker med olika upplåtelseformer så att det byggs både villor, bostadsrätter och hyresrätter. Ett minskat bostadsbyggande, som inte minst Moderaterna och FörNyaLund vill driva igenom, riskerar att slå hårt mot de östra tätorterna. Detta tycker vi socialdemokrater är en orimlig politik. Istället bör vi ta fram verktyg som stärker förutsättningarna för byggnation såväl i staden som i de östra tätorterna. Vi vill till exempel prova att jobba med så kallade kopplade avtal, ett avtal som gör att byggbolag som åtar sig att bygga i staden också åtar sig att till exempel bygga i Södra Sandby eller Veberöd.

Ett arbete behöver också göras för att förbättra den kommunala välfärden och servicen i byarna. Inte minst därför föreslår vi den ovannämnda välfärdsgarantin. Sedan 2018 har till exempel (enligt Skolverkets statistisk) Lunds kommun 60 färre lärare, trots att eleverna blivit 600 fler. Statistiken visar också att ojämlikheten mellan kommunens skolor har vuxit sedan 2018. Detta är en utveckling som måste vändas.

Lunds kommun måste också bli en ännu bättre kommun för våra seniorer. I grund och botten handlar det om att visa respekt för de som varit med och byggt vårt samhälle. Det handlar dels om att du ska kunna bo kvar i Veberöd även när du blir äldre och till exempel behöver lämna villan. Att du blir äldre ska inte tvinga dig att flytta från orten. Därför vill vi till exempel att det byggs ett så kalla trygghetsboende i Veberöd så att våra veberödsseniorer erbjuds fler möjligheter att bo kvar i byn. Men det handlar också om att erbjuda fler fritidsaktiviteter. Det görs dels i kommunal regi men också genom ett starkt föreningsliv. Vi socialdemokrater vill till exempel förstärka föreningsbidraget till våra pensionärs- och seniorföreningar så att deras verksamhet kan öka men också bli tillgänglig för fler.

Men den kommunala verksamheten är ju mer än skolan och omsorgen. Det måste till exempel finnas ett brett kultur-, idrotts- och fritidsliv i alla delar av kommunen. Därför vill vi till exempel öka tillgängligheten till kommunens fritidsverksamheter. Det handlar dels om att förbättra öppettiderna och utöka personalstyrkan på våra fritidsgårdar, men också att fortsätta att bygga ut till exempel fältgruppen så att närvaron ökar i hela kommunen. Det handlar också om att stärka tillgången till kulturverksamheter. Det handlar om att se till att fler barn och unga kan delta i kommunens kulturverksamhet som till exempel Kulturskolan som behöver ha en stadigvarig verksamhet i fler delar av kommunen. Det handlar också så klart att utveckla friluftslivet där vi inte minst vill (som nämnt ovan) att Hasslemölla utvecklas som målpunkt för friluftsliv och en port ut i närliggande natur- och kulturlandskap med vandringsleder till Körsbärsdalen och Humlamaden.

Vi vill också att boende i respektive by får mer att säga till om. Därför vill vi att arbetet medborgarbudgetarna utvecklas så att de tillförs mer resurser både till drift och investeringar, så att fler projekt kan genomföras. Vi vill också knyta politiken närmre byarna. Dels genom att det arbetas fram specifika och konkreta kommundelsprogram, men också att det skapas politiska referensgrupper med lokala företrädare så att vi utvecklar byarna tillsammans.

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • maj

  Inga event

 • Landäng
 • Ica
 • Pizzeria nice
 • Herex
  Empoli
  sotarna
  Mias ide o atelje
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/