Bilbengtsson
Toyota Sydost
Lindfors
Veberöds Kakelkompani

Kommun

Published on januari 24th, 2019 | by admin

0

Idalaskolan påbörjad

Äntligen är produktionen av Idalaskolan igång! 

Det har varit projektering under hela hösten samt en del markarbeten och nu står skolbyggnadens bottenvåning och idrottshallens stomme i princip klara. Själva skolan ska få en våning till innan taket påbörjas. Det är mycket betong i skolan och utvändigt kommer man sen att mura med röd tegel, en del inslag av grå fasadskivor samt vita fönster och sedan ett grått plåttak.

Idrottshallen är en stålstomme med plåtkassetter som fasad. Plåten är i svagt skiftande grå nyanser och med olika glans. På taket till idrottshallen kommer solceller att monteras för en del av elförsörjningen till skolan.

Skolan är en F-3-skola för 200 elever och en förskola för 100 barn. Till skolan finns ett tillagningskök och matsal. Kapacitet för 400 portioner. Skolan planeras för att kunna byggas ut mot öster om behov uppstår.

Utemiljön är väl tilltagen och man har för avsikt att spara en del av träden – såväl de mindre som större. Entreprenören har inte inhägnat hela skolgården än utan låter Veberödsborna använda sina invanda promenadstigar så länge.

Lundafastigheter har anlitat Er-Ho Byggnads AB för att uppföra skolan på totalentreprenad, det vill säga de gör detaljprojekteringen med hjälp av sina entreprenörer och deras konsulter.

Planerna är att skolan, utemiljön och idrottshallen ska vara klara under våren 2020, därefter blir det möblering mm så barnen och personalen kan komma igång till höstterminen 2020.

/Jan Malmgren

Byns egen Mikael Isberg som håller i bygget för Er-ho! Toppen att vi har en Veberödsbo, då vet man ju att det blir bra 🙂

 

bege
smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • maj

  Inga event

 • Fastighetsbyrån
 • Ica
 • Björkhaga plantskola
 • Style by E
  Hairdo
  Mias ide o atelje
  sotarna
 • Gilla oss gärna :)

 • I Veberöd går ankorna på övergångsstället #veberodnu #väluppfostrade #säkerhetenframförallt ...

  41 1

  Åh mamma och pappas trädgård.... den är helt fantastisk. Bäcken porlar och rådjuren hälsar på. Det är magiskt!!!! Vackra Veberöd❤
  #veberodnu #veberöd #autumn #skåne #körsbärsdalen #influencer #blogger #blogg #sweden
  ...

  550 14

  The cold weather continues ☀️❄️ Do you have a favorite place for winter walks in Lund?

  📷 veberodnu

  #visitlund #lovelund #veberöd #veberodnu #winter #winterwalks #sunnyday #february #visitskane #visitsweden #swedishmoments
  ...

  318 1

  5% blomning i #körsbärsdalen. Nästa vecka blir guld när värmen kommer ❤️#veberodnu ...

  84 0

  Vinterväder och minusgrader. Nu är vi inne i årstiden där det är extra viktigt att köra försiktigt på vägarna.
  toyotasydost

  #toyotasydost #toyotasydostystad #toyotasydostveberöd #toyotasydostsimrishamn #ystad #simrishamn #veberöd #veberodnu #handlaiystad #vinterväglag #österlen
  ...

  13 1
 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/