Veberöds Kakelkompani
Bilbengtsson
Toyota Sydost
Lindfors

Kommun

Published on januari 24th, 2019 | by admin

0

Idalaskolan påbörjad

Äntligen är produktionen av Idalaskolan igång! 

Det har varit projektering under hela hösten samt en del markarbeten och nu står skolbyggnadens bottenvåning och idrottshallens stomme i princip klara. Själva skolan ska få en våning till innan taket påbörjas. Det är mycket betong i skolan och utvändigt kommer man sen att mura med röd tegel, en del inslag av grå fasadskivor samt vita fönster och sedan ett grått plåttak.

Idrottshallen är en stålstomme med plåtkassetter som fasad. Plåten är i svagt skiftande grå nyanser och med olika glans. På taket till idrottshallen kommer solceller att monteras för en del av elförsörjningen till skolan.

Skolan är en F-3-skola för 200 elever och en förskola för 100 barn. Till skolan finns ett tillagningskök och matsal. Kapacitet för 400 portioner. Skolan planeras för att kunna byggas ut mot öster om behov uppstår.

Utemiljön är väl tilltagen och man har för avsikt att spara en del av träden – såväl de mindre som större. Entreprenören har inte inhägnat hela skolgården än utan låter Veberödsborna använda sina invanda promenadstigar så länge.

Lundafastigheter har anlitat Er-Ho Byggnads AB för att uppföra skolan på totalentreprenad, det vill säga de gör detaljprojekteringen med hjälp av sina entreprenörer och deras konsulter.

Planerna är att skolan, utemiljön och idrottshallen ska vara klara under våren 2020, därefter blir det möblering mm så barnen och personalen kan komma igång till höstterminen 2020.

/Jan Malmgren

Byns egen Mikael Isberg som håller i bygget för Er-ho! Toppen att vi har en Veberödsbo, då vet man ju att det blir bra 🙂

 

smarta
bege


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • november

  26nov14:30Torsdagsklubben

  28nov10:00Melodikrysset

 • Fastighetsbyrån
 • Adderat
 • Apotek
 • Empoli
  Wendelford
  Beab
  Style by E
 • Gilla oss gärna :)

 • Spanaren har fått korn på nåt... #veberöd #veberodnu ...

  34 3

  Magic sunset on the veranda..! 🙏🏻 Vi har haft årets första BBQ Pick & Choose till underbara toner av angiealmmusic! Nu är det sommar på riktigt!
  #summerloving #thelodgeresort #lifelessordinary #sunset #skåne #romeleåsen #veberodnu #visitlund
  ...

  298 5

  Daniel stod för pumpa designen i år med barnens önskemål 😂🙈🎃 dannefrid min lilla skapelse är stackaren som skriker bredvid... #pumpa #halloween #pumpkin #scarry #veberodnu ...

  15 6

  I Veberöd går ankorna på övergångsstället #veberodnu #väluppfostrade #säkerhetenframförallt ...

  43 1

  Vilket fantastiskt väder. Det får ju till och med denna soffpotatisen att ta en promenad ☀️
  #spring #springfeeling #vår #veberodnu
  ...

  167 4

  En stund i kyrkan ikväll med mina tjejer. Först var det gudstjänst för de minsta och efter blev det fredagstacos på kyrkbacken. Eller Jesustacos som svärsonen kallar det 🙈. Det var så himla mysigt! Jag mår bra i kyrkan och älskar samhörigheten som finns där. Hur är din relation till kyrkan?
  #veberöd #veberodnu #svenskakyrkan
  ...

  204 15
 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/