Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Företag

Published on oktober 8th, 2020 | by admin

0

Humlamaden tar krafttag mot psykisk ohälsa

Det var en stolt och rörd Lis-Lott Andersson, som berättade hur den nya Stiftelse Humlamaden Grön Rehab, tar krafttag mot psykisk ohälsa.

Leader Lundaland, riksdagsledamöter, arbetsförmedlingen, Barn och ungdomspsykiatrin, stiftelsen Natur och Hälsa, elevhälsan och så klart alla deltagare och inte minst, Professor Ingvar Fredricson, som är stiftare och som betytt oerhört mycket för svensk avel och ridsport. ”En man som fått hästen att blomma”, säger Lis-Lott stolt!

Ingvar som tror väldigt mycket på samverkan mellan djur och människor, berättar att även om vi har allt med pengar och välfärd, så finns det många människor som inte mår bra. Då är det väldigt fint, fortsätter Ingvar, att det finns kunskap och centra som Humlamaden.

Ulf Hallgårde, som är ordförande för stiftelsen Natur & Hälsa och f.d. överläkare på Region Skåne stämmer också in hur natur och djur kan vara behjälpliga att rehabilitera människor. Tyvärr är det pengar som räknas i allt och kan man hitta metoder att visa att rehabilitering sparar samhället pengar, så underlättas arbetet.

Cajsa Stålhammar som framför allt jobbar med Humlamadens fyrbenta kollegor, det vill säga gårdens hästar och hundar. Behovet av hundar i vården i Sverige är stort och just detta vill stiftelsen vara med och ändra på, säger Cajsa.

Därför startar vi projektet ”Låt barnet möta en hund!” skänker en valp till arbetet med cancersjuka barn.
Cajsa presenterar stiftelsens jättegullige huvudperson, valpen Merkurius, som bara är 6 veckor gammal. Genom en donation av stiftelsen, kommer Merkurius att skänkas till en sjuksköterska vid Barnsjukhuset i Lund där han som vuxen hund ska arbeta som terapihund med barn som behandlas för cancer.

Underbart helt enkelt att natur och djur på detta sätt kan vara med och trösta och rehabilitera människor!!

/ Jan Malmgren

Professor Ingvar Fredricson klipper bandet ihop med Cajsa och Lis-Lott
Gullige Merkurius

Stiftelsen Humlamaden Grön Rehab, en non-profit organisation, har som syfte att med hjälp av djur- och naturunderstödda insatser verka för att minska den psykiska ohälsan i samhället. På Humlamaden har man i över 15 års tid utvecklat mycket verksamma behandlingsprogram som vilar på de goda effekter som natur och samspelet med hästar och hundar har på vår hälsa. Allt enligt modern forskning och beprövad erfarenhet.

”Jag önskar att fler skulle få chansen att få hjälp i tid för att minska lidandet, Humlamaden gav mig på en månad vad samhället inte lyckats med under hela min uppväxt.”

/ 19 årig patient.


Hemsida: www.humlamaden.com

En 11 minuter lång film som sammanfattar arbetet som bedrivs på Humlamaden: 

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • maj

  Inga event

 • JR klimat
 • Ica
 • qvist
 • Empoli
  Köksland
  Mias ide o atelje
  Veberöds församling
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/