Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Bygden

Published on december 2nd, 2020 | by admin

0

Gatan som lyser upp vintermörkret


Husen på Björkerödsvägen i Idala är fantastiskt fint dekorerade med ljusslingor i många färger och med tomtar, renar och mycket annat. Gatan lyser upp vintermörkret och drar till sig mycket folk. I år har de som bor på gatan, därför bestämt sig för att göra någon nytta av attraktionen och skapat en insamling till Barncancerfonden.

När man kommer till gatan så står där en skylt med en QR som man kan skanna för att skänka pengar till Barncancerfonden. Ljusen tändes kl 16.00 i söndags och det har redan samlats in 7 000 kr.

“Jag började sätta upp ljusslinga kring hela huset 2012 och fortsatte att bygga ut åren därpå. Jag var ensam de två första åren men 2014 hakade en av grannarna på och därefter har fler och fler grannar gjort samma sak. Varje år utökas det med fler ljusslingor, och häftigare kreationer.” säger Christoffer Tell Dragg som bor på Björkerödsvägen. Tydligen så kom idén till att sätta upp så här många lampor, ifrån den välkända komedin ”Ett päron till farsa firar jul”. Den utspelar sig ju i USA där de är kända
för att ha en massa färgglada lampor och massa dekorationer, men Björkerödsvägen har gjort det lite mer svenskt med fler gulvarma ljus än färgglada. Man kan tro att de tävlar mot varandra med dekorationerna men så är det inte riktigt. De inspirerar varandra till att göra det så fint som möjligt. Grannarna har en god stämning och hjälper varandra med hur julbelysningen kan bli bättre och finare.
Det går att starta egna insamlingar till Barncancerfonden och det är lätt att skänka pengar. Man bidrar genom Swish som kopplas till insamlingen.

“Tyvärr berör cancer oss så negativt. Alla har nog haft någon vän eller släkting som har haft cancer och vet vilket helvete som följer med det! Vi på gatan vill alla barn ska kunna njuta av en stämningsfull jul. Så valet av Barncancerfonden var enkelt.” svarar Christoffer Tell Dragg på frågan om
varför det blev just barncancerfonden.

Länk till insamlingen HÄR

/Cornelia Månsson

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • maj

  Inga event

 • Landäng
 • Ica
 • Ettans
 • Almasoft
  Empoli
  sotarna
  Solar Plexus
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/