Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Bygden

Published on januari 30th, 2021 | by admin

0

Full fart på isen

Veberöd exploderar verkligen vintertid med ljusspelet på Björkerödsvägen, Tomtarna på slingan, skidvänliga golfklubben och vår ”skridskobana”.

Idag vaknade många Veberödsbor till den glädjande nyheten att badets parkering var spolad och täckt av is. Under dagen strömmade glada familjer, ungdomar och barn till och från isbanan. Många hade tagit med sig den varma chokladen för att orka med några timmar i kylan. Isen är så pass stor att det inte är några problem att hålla avstånd till andra besökare.

Mats Hommel har varit den som spolat isen på parkeringen vid badet i 38 år sedan han anställdes i kommunen 1979. Det är endast två år har Mats inte kunnat spola då det varit för varmt, men han gör det så fort det är tillräckligt kallt.

En stor anledning är att han bor nära och att all utrustning finns och är enkelt att komma igång och spola. När jag frågar vad är det som driver Mats Hommel att spola isen år efter år så svarar han att det ena är att vi ska en levande by och det andra är att han jobbar med fritid och vill att folk ska må bra och ha kul.

Mats är verkligen en eldsjäl för byn då han tex ofta hjälper till utanför vanlig arbetstid. Att spola isen i byn är bättre tycker Mats, då folk åker lokalt istället för sjöar som har mer risk. De bästa arbetsuppgifterna tycker Mats är badet, skridskobanan och motionsslingan. Här ser han direkt glädjen och får mycket tack.

På frågan om Mats åker skridsko själv, så är svaret att han har gjort det tidigare men att höfterna inte klarar det längre men är därför kul att se andra ha glädje av det. Vi måste vara rädda om oss och andra när vi är vid isen. Skydda era huvuden med hjälm, is och flygande ispuckar är hårda. Vi ska göra vad vi kan för att undvika onödiga olyckor just nu i en redan hårt belastad sjukvård.

Parkera gärna bilarna på andra sidan där det finns parkering. Dels om olyckan är framme men även för att slippa få en puck genom bilrutan. Glöm inte att plocka med er eventuellt skräp hem. På isen är det viktigt att vi respektera varandra, stora som små. MEN, framförallt: glöm inte avståndet, Covid-19 försvinner inte bara för att vi är utomhus!

Happy is-åkning!

Malin Martinsson

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • februari

  Inga event

 • Landäng
 • Adderat
 • qvist
 • sotarna
  Veberöds församling
  Mias ide o atelje
  Empoli
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/