Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Föreningar

Published on december 16th, 2023 | by admin

0

Friluftsfrämjandet nysatsar på ungdomsverksamhet

De senaste årens ökade intresse för friluftsliv har gjort att Friluftsfrämjandets medlemstal stadigt har vuxit. Nu satsar organisationen på att få ungdomarna att stanna kvar i föreningen även från högstadieåldern och uppåt – och Friluftsfrämjandets lokalförening i Veberöd drar sitt strå till stacken. På sensommaren ordnades ”pröva-på-kajak” för 13-åringar och äldre, och under hösten och vintern förbereder sig två av föreningens ungdomsgrupper inför nästa sommars äventyr i Jämtlandsfjällen. Dessförinnan ska de klara av den sista etappen i Friluftsfrämjandets ungdomsverksamhet, nämligen att bli ”TVM:are”. TVM står för Tre VildmarksMål – skogen, vattnet och fjället. För att bli TVM:are måste man visa att man har så pass goda kunskaper om friluftsliv att man kan klara sig utan vuxna ledare när man är ute i naturen. I vår ger sig Veberöds äldsta frilufsargrupp ut på ”TVM-invigning”, vilket är ett slags prov där man under en helg med nattvandring får visa att man som grupp kan ta sin an en och annan friluftsutmaning.

Tre av föreningens blivande TVM:are, Timothee, Ebbe och Ville, som alla tre går i årskurs 8, tog i november chansen att resa till Stockholm för att vara med i Friluftsfrämjandets nysatsning Ungdomsforum. I Stockholm fick engagerade ungdomar i åldrarna 13–23 år från hela landet tillsammans diskutera framtidens ungdomsverksamhet. En annan viktig fråga på programmet var hur ungdomar genom att vara med i Friluftsfrämjandet kan göra sin röst hörd i frågor som organisationen arbetar för: allemansrätten, miljöfrågor och friluftsliv till exempel. Friluftsfrämjandets riksorganisation betalade resa, boende och uppehälle för de 70 deltagarna – varav nästan hälften kom från Skåne. De tre killarna från Veberöd tillhörde de yngre deltagarna och fick på så sätt veta mer om vad som väntar i framtiden.

”Det var roligt att höra om invigningen, den verkade många tycka var jättespännande”, säger Ville och Timothee. Det verkade också spännande med de stora läger – så kallade ”ting” – som TVM:arna brukar ha. Till våren väntar två sådana storläger och då finns chansen att träffa TVM:arna från lokalavdelningarna i Lomma, Sövde-Blentarp med flera som var med på Ungdomsforum igen. En viktig fråga som killarna uppmärksammade var hur viktigt det är ”att visa folk att vi finns”. Många vet vad till exempel Scouterna är men få känner till att även Friluftsfrämjandet har verksamhet för barn långt äldre än Mulle-åldern. Men det kanske det kan bli ändring på nu, tack vare satsningen både från riksorganisationen och det som Friluftsfrämjandet kan bidra med lokalt i Veberöd och i Skåne. Till våren hoppas vi på nyheter både om TVM-invigning, storläger, mer kajak och så en fjällvandring som toppen på det!

Se mer info HÄR

/Friluftsfrämjandet i Veberöd

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • juli

  Inga event

 • Landäng
 • Ica
 • Capio Novakliniken
 • Köksland
  Mias ide o atelje
  Veberöds församling
  sotarna
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/