Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Kommun

Published on augusti 8th, 2016 | by admin

9

Flyktingbostäder i Veberöd

Sedan det eventuella projektet om flerbostadshus för flyktingar i Veberöd väcktes, har många valt att engagera sig och frågorna har varit många. För medborgarnas möjlighet att yttra sig och ställa frågor samlade representanter från stadsbyggnadskontoret, socialförvaltningen, LKF, byggnadsnämnden samt kommunens samordnare för flyktingfrågor till ett informativt möte, riktat mot Veberödsborna. På plats fanns Magdalena Titze, Gunilla Flygare, Björn Abelson, Fredrik Altin, Marie Olsson och Birgitta Mitchell.

Mötet inleddes med bakgrundsinformation. Bland annat nämndes att Lunds kommun ska precis som alla andra kommuner ta emot ett visst antal flyktingar. I frågan om att integrera dessa kollar man över hela kommunen. Veberöd är ett av ställena man sökt tidsbegränsat bygglov för. Veberöd tillhör andra etappen av temporära bostäder och det rör sig om 48 lägenheter. Man planerar även boenden i Värpinge, Linero, Dalby och Södra Sandby. Än så länge är projektet under prövning, med andra ord har inga beslut fattats. Man beräknar att bostäderna ska vara klara hösten 2017. I planeringen av de temporära bostäderna har man tagit hänsyn till olika aspekter, så som buller, tillgång till skola, kollektivtrafik mm. Byggandet av dessa bostäder skulle inte innebära färre bostäder till andra än flyktingar, uppger representanterna.

Gruppen som kommer hit är flyktingar som redan har fått sitt uppehållstillstånd. De finns på migrationsverkets anläggningsboenden och ska integreras ut i samhället, där barn kan gå i skolan och de vuxna kommer ut i arbetslivet.

På mötet blev det klart att många sitter med olika åsikter och synpunkter, alla som självklart ska få höras. Bland annat uttrycktes oro över att det planerade området är parkmark samt hur detta projekt skulle samspela med kommande järnväg. Andra uttrycktes ha varit med om integrationer som gått hur bra som helst på andra orter, att det som krävs är en positiv ställning och mindre ”vi och dem” bemötande. Representanterna understryker att det är viktigt att de får in dessa synpunkter skriftligt, för att man ska kunna garantera att de kommer fram. Detta kan man bland annat göra via stadsbyggnadskontoret på Box 41 221 00 Lund. Man har fram tills den 11 augusti på sig att göra detta. Om det känns lite snävt med tiden kan man ansöka om förlängd tid, då till längst den 22 augusti.

fl1 fl2 fl3 fl4  fl6

/Linn

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • Blomning i Körsbärsdalen

  Just nu 0% blomning! Vi gissar att det blommar fullt i början på maj.

 • april

  18aprHeldagBlodgivarebuss

  28apr09:30- 12:00Skogsbad

 • Genarps städ
 • Adderat
 • qvist
 • Herex
  Veberöds församling
  Mias ide o atelje
  sotarna
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/