Lindfors
Veberöds Kakelkompani
JV taxi

Naturen

Published on september 21st, 2016 | by admin

0

Fantastiska guldklimpar!

Det är ingenting nytt att vi bor i en fantastisk omgivning, med underbart djurliv och växtliv. Trots allt så är det ju anledningen till att många valt att flytta till just Veberöd. Vi har fantastiska guldklimpar i vår egen by, så som Körsbärsdalen, klippiga bergen (slingan) och liabacken. För vissa räcker det med en kvällspromenad på slingan lite då och då, eller kanske en pulkadag på liabacken. Andra känner ett större behov av kontakt med naturen, för att komma bort från vardagen och uppskatta jordens egna utbud på ett aningen mer aktivt men också mer självständigt sätt.

Ni vet väl om att även utanför Veberöds gränser fortsätter den vackra naturen, alldeles unik och olik de guldklimpar vi har lokalt i vår by? Du behöver inte söka dig särskilt långt. Redan i Dörröds och Genarpstrakterna kan du finna gömda skatter. Här går till exempel vår närmsta etapp av Skåneleden, genom skog och sagolika landskap. Skåneleden förutsätter naturligtvis någon typ av vandring, men hur den ska gå till bestämmer du alldeles själv. Vill du ge dig ut på en heldagsutflykt? Super. Vill du kanske smaka ytterligare på friluftslivet? Det funkar det också.

Leden är tydligt markerad med orange, hela vägen. Däremot kan det ändå vara klokt att ha med sig en egen karta och ha koll på sin egen rutt, leden kan dela sig. Att vi har allemansrätten här i Sverige är kanon, det ger oss möjlighet att uppleva saker som dessa och ta del av vår natur, även om det skulle röra sig om våra små guldklimpar inom byn. Däremot kommer även rättigheten med skyldigheter, så tänk alltid på att bland annat plocka upp efteråt, oavsett vart ni varit – lämna inga spår. Stör inte heller det djurliv som lever. Är du osäker på vilka växtarter du får lov att plocka är det alltid bra att kolla upp. Exempelvis Skåneleden rör sig även genom ett stort antal naturreservat, så att ta reda på vilka regler som medföljer ett naturreservat (eller annat skyddat område) är alltid en smart grej.

Förhoppningsvis njuter ni av naturen lika mycket som vi gör och uppskattar den lika innerligt. Den är ju rätt trevlig att ha till hands, trots allt 😉

g4 g5 g3 g2 g1

/Linn

Sbis


About the AuthorKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back to Top ↑
 • maj

  30maj18:30Kalkmålningarna från 1500-talet

  31maj - 3junmaj 3117:30jun 3Event avbrutetVeberöds Dansgala

  31maj19:00Sommarbokprat

  31maj19:15Hemmamatch VAIF

 • Veberöds bilverkstad
  Fastighetsbyrån
  UA Syd
  Östarp
 • Hälsokost
  Bengts Hästsport
  artteam
  Adderat
  Ica
  Bäckströms Kakel
 • Veberöds trafikskola
  Nilssons Blomsterhandel
  Björkhaga plantskola
  Ettans
  Omtanken
  Björnstorps snickeri
  Novakliniken
  Landäng
  Trafik & fastfood
  Apotek
 • Fothälsan
  Handelsbanken
  Style by E
  Actic2
 • Gilla oss gärna :)

 • Instagram – #veberodnu

  Här får ni gärna lägga upp egna kul bilder om Veberöd :)
 • Senaste från Medborgarkontoret

 • Populära inlägg & sidor

 • Våra gillare :)