Veberöds Kakelkompani
Lindfors
Toyota Sydost
Bilbengtsson

Naturen

Published on september 21st, 2016 | by admin

0

Fantastiska guldklimpar!

Det är ingenting nytt att vi bor i en fantastisk omgivning, med underbart djurliv och växtliv. Trots allt så är det ju anledningen till att många valt att flytta till just Veberöd. Vi har fantastiska guldklimpar i vår egen by, så som Körsbärsdalen, klippiga bergen (slingan) och liabacken. För vissa räcker det med en kvällspromenad på slingan lite då och då, eller kanske en pulkadag på liabacken. Andra känner ett större behov av kontakt med naturen, för att komma bort från vardagen och uppskatta jordens egna utbud på ett aningen mer aktivt men också mer självständigt sätt.

Ni vet väl om att även utanför Veberöds gränser fortsätter den vackra naturen, alldeles unik och olik de guldklimpar vi har lokalt i vår by? Du behöver inte söka dig särskilt långt. Redan i Dörröds och Genarpstrakterna kan du finna gömda skatter. Här går till exempel vår närmsta etapp av Skåneleden, genom skog och sagolika landskap. Skåneleden förutsätter naturligtvis någon typ av vandring, men hur den ska gå till bestämmer du alldeles själv. Vill du ge dig ut på en heldagsutflykt? Super. Vill du kanske smaka ytterligare på friluftslivet? Det funkar det också.

Leden är tydligt markerad med orange, hela vägen. Däremot kan det ändå vara klokt att ha med sig en egen karta och ha koll på sin egen rutt, leden kan dela sig. Att vi har allemansrätten här i Sverige är kanon, det ger oss möjlighet att uppleva saker som dessa och ta del av vår natur, även om det skulle röra sig om våra små guldklimpar inom byn. Däremot kommer även rättigheten med skyldigheter, så tänk alltid på att bland annat plocka upp efteråt, oavsett vart ni varit – lämna inga spår. Stör inte heller det djurliv som lever. Är du osäker på vilka växtarter du får lov att plocka är det alltid bra att kolla upp. Exempelvis Skåneleden rör sig även genom ett stort antal naturreservat, så att ta reda på vilka regler som medföljer ett naturreservat (eller annat skyddat område) är alltid en smart grej.

Förhoppningsvis njuter ni av naturen lika mycket som vi gör och uppskattar den lika innerligt. Den är ju rätt trevlig att ha till hands, trots allt 😉

g4 g5 g3 g2 g1

/Linn

smarta
bege


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • februari

  Inga event

 • Landäng
 • Bengts Hästsport
 • Hans wachner
 • Humlamaden Rehab
  Empoli
  Almasoft
  Veberöds församling
 • Gilla oss gärna :)

 • Spanaren har fått korn på nåt... #veberöd #veberodnu ...

  34 3

  Relax and recharge 🌺
  .
  .
  #lifelessordinary #thelodgeresort #honulelespa #visitlund #visitskane #visitsweden #spa #veberöd #veberodnu
  ...

  725 11

  ❄️
  .
  .
  📸 malincronqvist
  #visitlund #visitskane #visitsweden #thelodgeresort #honulelespa #veberodnu #veberöd #genarp #dalby #skåneleden
  ...

  659 13

  Friday evening view 🥰💆🏻‍♀️ my sacred place 🙏🏻❤️🕉☯️ ...

  40 3

  Säg Ja!
  Ja till nybilsbonus, 3 års fri service och vinterhjul när du köpet en ny Renault. Och självklart ingår 5 års garanti.
  #sjöbo #simrishamn #bilbengtsson #handlaiystad #veberodnu #veberöd #ystad
  ...

  11 0

  The cold weather continues ☀️❄️ Do you have a favorite place for winter walks in Lund?

  📷 veberodnu

  #visitlund #lovelund #veberöd #veberodnu #winter #winterwalks #sunnyday #february #visitskane #visitsweden #swedishmoments
  ...

  320 1
 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/