Lindfors
Bilbengtsson
Veberöds Kakelkompani
Toyota Sydost

Published on augusti 12th, 2015 | by admin

0

Terapihundar till Humlamaden

Nu kommer terapihundarna till Humlamaden!

I helgen börjar en lång utbildning på Humlamaden, för förare och deras hundar som ska arbeta i vård, skola och omsorg. Humlamaden Rehab AB har inlett ett samarbete med Lena Stenvall och Lena Andersson från Hundens Hus i Sundsvall, de kommer till Skåne för att utbilda 13 hundar. Humlamaden Rehab AB som i många år har arbetat terapeutiskt med hjälp av hästar och naturen ska nu också föra in hundar i verksamheten.

Att arbeta med djur inom vård och omsorg har blivit allt vanligare utomlands, men börjar nu bli vanligare även här i Sverige. Många är de forskningsrapporter som visar att umgänge med djur ger stora effekter på välmående hos människor och kan skynda på läkningsprocesser. Humlamaden, som i 24 år har bedrivit ridskola kommer nu att upphöra med ridskoleverksamheten för att helt satsa på behandlingsarbete vid psykisk ohälsa och åter kunna arbeta pedagogiskt i samarbete med skolor.

Sedan några år tillbaka föder Humlamaden dessutom upp Labradoodle, en hundras speciellt framtagen för att arbeta som terapi- och servicehund.

En av instruktörerna, Lena Stenvall från Skellefteå psykiatri, har i många år arbetat med sina terapihundar Jack och Pepper, bland annat inom rättspsykiatrin och med våldsutsatta kvinnor. Jack och Pepper blev förresten utsedda till årets terapihundar 2014 av Svenska Kennelklubben.

Bland deltagarna på kursen finns läkare inom psykiatrin och psykologer, en tandläkare från norra Norge, en socionom som arbetar med våldsutsatta kvinnor och en waldorflärare.

 

Vill du veta mera kan du titta på vår hemsida:

http://www.humlamaden.com/terapihundsutbildning

 

Varmt välkomna att träffa både utbildare, hundar och hundförare i helgen!

Hör av dig till Lis-Lott Andersson på Humlamaden Rehab AB på telefon 070-2577233 så hittar vi en tid då ni kan komma på besök!

smarta
bege


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • december

  28nov - 22decHeldagJulgransförsäljning

  6dec13:00- 16:00Träffpunkt Veberöd - Bridge

  7dec13:00- 16:00Träffpunkt Veberöd - Kortspel

  9dec08:30- 11:30Träffpunkt Veberöd - Hobby o stickningscafé

  Visa fler event
 • JR klimat
 • Ica
 • Omtanken
 • Beab
  Almasoft
  sotarna
  Mias ide o atelje
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/