Toyota Sydost
Veberöds Kakelkompani
Bilbengtsson
Lindfors

Folket

Published on augusti 17th, 2017 | by admin

0

Ett himmelrike med traktorer!

När Stig-Olle Andersson var bara fem år körde han sin första traktor. Pappan hans hade precis köpt in den och Stig-Olle fick snabbt ett stort tycke för den. Idag står samma sorts traktor i hans samling, som växt till sig att innehålla ungefär 45 traktorer. Somliga är renoverade medan andra står kvar i sitt originalskick. 

Stig-Olle har svårt att välja just en traktor som skulle stå honom närmast. Han förklarar att varje traktor har sin historia, till exempel traktorn som påminner honom om den han körde som barn. En annan traktor fick han kämpa för under 10 års tid innan den blev en del av hans samling. Det var en vän till honom som ägde traktorn dessförinnan. Det var inte förrän han såg Stig-Olles varsamhet med fordonen som han gick med på att sälja den – om det var någon som skulle ha den så var det Stig-Olle. Stig-Olle har nämligen ägt Veberöds bilverkstad tidigare och jobbade med bilar under 25 års tid, att han har god hand med bilar och traktorer råder det ingen tvekan om. Det var också till viss del därför det blev en samling av traktorer. Inte ville han stå och jobba med bilar under dagtid för att sedan komma hem och fortsätta på en veteranbil. Nej, traktorer fick det bli! Detta tillsammans med hans fars intresse och den lantliga uppväxten bidrog till att han själv fattade tycke. 

Hans senaste tillkomst är unik av sitt slag. Det finns endast två av den i Sverige och Stig-Olle besitter den enda körbara. Den har han endast haft i två veckor. Traktorn är en gammal mörkbrun historia, i originalskick, med skopa längst fram, som drivs av linor. Linorna var nödvändiga eftersom traktorn fattas hydraulik, de vill säga de komponenter som hjälper att styra energi med hjälp av vätska och som idag är den betydande faktorn för att skopan på en traktor ska kunna fungera. Linorna på denna traktor sträcker sig därför över hela taket, från baksidan för att via dessa istället kunna styra skopan. 

I söndags bestämde sig Stig-Olle för att ställa ut sina traktorer, hemma på Gökbacken. Det var sju år sedan sist och sen dess har samlingen hunnit växa till sig. I det härliga solskenet, på den nyklippta gräsmattan stod alla traktorer fint uppradade, alla med en lapp som vittnade om ursprung och mekanik. Över hundra besökare tog sig ner för att beundra hans stora samling, en lyckad dag definitivt! En unik utställning, absolut, som påminner oss alla om den lite lantliga känslan vi har här ute i vår bygd. Stort tack till Stig-Olle för att vi fick komma och hälsa på, höra roliga historier och lära oss massor om traktorer!

/Linn Malmgren 

bege
smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • februari

  Inga event

 • Kompas
 • Bengts Hästsport
 • Björnstorps snickeri
 • Sparbanken Skåne
  sotarna
  Humlamaden Rehab
  Körsbärsdalens B&B
 • Gilla oss gärna :)

 • ❄️
  .
  .
  📸 malincronqvist
  #visitlund #visitskane #visitsweden #thelodgeresort #honulelespa #veberodnu #veberöd #genarp #dalby #skåneleden
  ...

  659 13

  Relax and recharge 🌺
  .
  .
  #lifelessordinary #thelodgeresort #honulelespa #visitlund #visitskane #visitsweden #spa #veberöd #veberodnu
  ...

  725 11

  Spanaren har fått korn på nåt... #veberöd #veberodnu ...

  34 3

  The cold weather continues ☀️❄️ Do you have a favorite place for winter walks in Lund?

  📷 veberodnu

  #visitlund #lovelund #veberöd #veberodnu #winter #winterwalks #sunnyday #february #visitskane #visitsweden #swedishmoments
  ...

  320 1

  Säg Ja!
  Ja till nybilsbonus, 3 års fri service och vinterhjul när du köpet en ny Renault. Och självklart ingår 5 års garanti.
  #sjöbo #simrishamn #bilbengtsson #handlaiystad #veberodnu #veberöd #ystad
  ...

  11 0

  Friday evening view 🥰💆🏻‍♀️ my sacred place 🙏🏻❤️🕉☯️ ...

  40 3
 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/