Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Folket

Published on mars 26th, 2015 | by admin

0

Esteban, Veberöds nya kvarterspolis

Polisen är ond… Det var något Esteban hade fått lära sig i Uruguay där han är född.

Idag, efter en lång resa, är Estaban själv polis, nu i Veberöd, och han trivs med att vara vår nya kvarterspolis.

Att vi fått en kvarterspolis, tycker vi är väldigt coolt. Det för våra tankar tillbaka till förr, när byarna hade sina egna små polisstationer och där man visste deras namn och alltid kunde prata en stund med dem. Det bidrar till vår bykänsla och att byn känns lite säkrare. Klart vi var tvungna att få några ord med honom och lära känna honom!

Namn: Esteban Mayobre.

Ålder: 43 år ung.

Intressen: Träning och köra motorcykel.

Hur skulle du beskriva dig själv med tre ord?

Energisk, tålmodig och social.

Varför valde du att bli polis?

Min drivkraft är att kunna hjälpa människor och att människorna runt omkring mig ska känna sig trygga. Det har varit en pojkdröm. De varierande arbetsuppgifter som man har som polis är för mig mycket givande och stimulerande. Att arbeta med människor har alltid legat mig varmt om hjärtat.

Varför valde du Veberöd som arbetsplats?

Jag hade erfarenhet av närpolisarbete sen innan när jag jobbade i Lomma, som tillhör Öresund där bl.a Kävlinge och Staffanstorp också tillhör. När jag fick reda på att östra delen av Lund hade underskott av närpoliser kände jag att jag ville testa. Veberöd ingår i en av fyra byar som Dalby, Genarp samt Södra Sandby. Vi utgår från Dalby där vårt stationsbefäl finns och styr verksamheten. Som på många andra yrken så har arbetsledningen en stor betydelse om hur man mår på sitt jobb och eftersom jag bara hade hört positivt av stationsbefälen var mitt beslut ganska enkelt att ta. Att det blev just Veberöd var det inget jag valde utan jag blev tilldelad byn, vilket nu med facit i handen var ett bra beslut. Jag trivs jättemycket i byn och har träffat, och kommer att träffa, många trevliga och spännande människor, unga som gamla och däremellan.

Är det sant att du cyklar runt i byn?

Ja, det stämmer. Det är en del av mitt arbetssätt där jag prioriterar att vara tillgänglig för medborgarna i Veberöd. Jag kör även runt i polisbilen och fotpatrullerar, Allt beroende på syftet med mitt arbete just det arbetspasset.

Vad är din målsättning med jobbet och vad motiverar dig till att jobba?

Min målsättning är att Veberödsborna känner att polisen finns för dem och att deras trygghet ska öka. Samarbetet med medborgarna är en vinnande faktor om vi ska göra Veberöd så säker vi kan. Mitt mål är att kunna återinföra det gamla ”kvarterspolisen” som alla kände och kunde stoppa för att växla några ord med. Vi tillsammans med hjälp av dem som bor, jobbar och/eller helt enkelt älskar Veberöd, kan göra byn till den tryggaste byn i östra Lund!

Hur ser en vanlig dag ut på jobbet i Veberöd?

Jag brukar ha som mål att jobba så allsidig som möjligt. Jag kan t ex börja dagen med en trafikövervakning så att barnen som ska till skolan cyklar eller går tryggt till skolan. Därefter kan det hända att jag kör lite runt om i byn för att se så att allt är i ordning i form av parkering eller annat som kan ta min uppmärksamhet.

Ett skolbesök brukar få plats i mitt schema. Det är alltid givande att prata med skolungdomarna gällande deras vardag och funderingar. Huvudsyftet brukar vara att bygga kontakter med medborgarna, butiksinnehavarna och andra aktörer som tillsammans med mig kan skapa en bra nätverk. Sen får man se vad dagen har att erbjuda. Ena dag är den andra inte lik. Jag har t ex som vana att en till två gånger i månaden, på onsdagar, spela boll med fritidsbarnen som är på fritidsgården. Inte ett direkt polisiärt uppdrag men roligt att vara delaktig i deras vardag.

 

Vad kan vi Veberödsbor hjälpa dig med för att göra ditt jobb lättare?

Det finns mycket som man kan göra som invånare i Veberöd. Man t ex tipsa polisen via www.polisen.se om det är något man har sett som man tycker att det är värt att tipsa polisen om eller så ringer man till 11414 och tipsar. Dessa tips kommer sedan att hamna hos oss i Dalby och direkt i min låda så att jag får information om vad som oroar invånarna. Stoppa mig när ni ser mig i byn och berätta/fråga om det finns något som jag som er lokalpolis kan hjälpa er med.

När det gäller det vardagliga kan man skapa grannsamverkansgrupper som jag gärna hjälper till att starta. Nu när våren/sommaren närmar sig skulle vi alla behöva frivilliga som kan tänka sig att nattvandra så att våra ungdomar ska kunna ha roligt utan att hamna i trubbel. Som sagt det är bara fantasin som sätter stopp om hur vi kan samarbeta för ett tryggare Veberöd.

 

/Tack Esteban för pratstunden! Du är väldigt välkommen till Veberöd och vi kommer säkert att återkomma med fler pratstunder!

Text Josefin Bengtsson, Foto Esteban

 

 

Läs gärna artikeln om hur Esteban kom till Sverige och hur han blev polis.

http://www.svenskpolis.se/Artikelarkiv/Artiklar-2012/maj-2012/Flykting-fritidsledare-och-till-sist—polis/

 

smarta


About the AuthorBack to Top ↑
 • maj

  19maj09:30- 12:00Skogsbad

  21maj18:30- 20:30Om krisen eller kriget kommer - Lottakåren

 • Olsbring
 • Ica
 • Apotek
 • Herex
  Köksland
  Sparbanken Skåne
  Veberöds församling
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/