Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Folket

Published on juni 13th, 2016 | by admin

Emelie – en av Veberöds sångfåglar

Det är fantastiskt vad lilla Veberöd egentligen har att erbjuda! Över allt finns det spännande historier, sköna platser och inte minst… spännande människor!

Emelie är en av dem! En väldigt duktig sångerska och en skön stark tjej, som vi är övertygade att ni kommer att höra mer av! Vi stämde möte och fick ta del av hennes historia på vägen till sångerska…

e

”När jag var liten traskade jag ibland över till rastplatsen och uppträde för ”lastbilschaffisarna” som lunchade. Det blev ofta en Lotta Engberg låt, hon var min stora idol. Oftast tog chaufförerna ingen notis om mig men ibland fick jag en liten applåd” – Då var dagen räddad.

Emelie, född och uppvuxen på Knivsåsen, har alltid sjungit och dansat. Till en början hellre än bra, säger hon själv, men allt eftersom hon växte utvecklades även rösten. Den musikaliska banan började på allvar i Lunds kulturskolas körer under ledning av Karin Fagius. Med en macka i ryggsäcken och mamma som talade om för busschauffören vart Emelie skulle kliva av lärde hon sig redan i lågstadiet att ta bussen själv till Lund. Karin gav Emelie en stabil rösttecknisk grund och vid 14 års ålder startade privatlektionerna.

Efter grundskolan blev det estetisk linje med inriktning på klassisk sång i Malmö. Efter skoldagens slut bar det av till Lund för danslektioner, återigen bussturer med en macka i ryggsäcken.

– Det har blivit många bussturer genom åren, berättar Emelie.

Efter gymnasiets klassiska utbildning kände Emelie att hon ville kombinera dans och musik och sökte sig till musikalutbildningar i Sverige. Bussen gick denna gång till Stockholm för en tvåårig utbildning på Kulturamas musikalutbildning. Balett, stepp, jazz, interpretation och teaterlektioner avlöste varandra i två intensiva men roliga år.

– Det är en tuff bransch och många är fantastiskt duktiga. Det gällde att släppa allt vad hette prestige och lära sig att bryta ihop och resa sig igen. Nyttiga lärdomar som hon har nytta av även idag. Att inte jämföra sin prestation utan utgå från sina egna förutsättningar är inte lätt.

Efter utbildningen avlöste den ena auditionen den andra och Emelie fick jobb i Turkiet där hon jobbade som showartist ett halvår. Därefter följde Gran Canaria men sen ville Emelie hem och började jobba på restaurang istället. Musikdrömmarna gnagde dock och hon gick på en och annan audition.

– På midsommar afton 2011 åkte Emelie buss till Oslo. Hennes kompisar skulle på fest men Emelie skulle på audition. Regnet öste ner och hon blev dyngsur. Väl inne i danssalen där audition skulle ske möts hon av ett gäng käcka människor. Några i hotpants och benvärmare i split på golvet, andra i full gång med uppsjungning. Nervositeten hängde som en blöt filt över lokalen. En nummerlapp togs och CV lämnades. Sen var det att vänta. Alltid vänta. Emelie hamnade i en grupp med tre tjejer som var lika blonda och ungefär lika långa. Plötsligt var det då Emelies tur att sjunga. In i danssalen, Juryn på rad bakom ett långt bord och så pianisten till vänster som frågade om tempot. ”Hej hej, jag heter Emelie” hann jag säga och sedan började pianisten spela – bara att sätta igång. Emelie sjöng så gott hon kunde och hela tiden malde det i hennes huvud… ”ska jag titta på juryn eller är det konstigt, fasen nu tittade de ner i papperna, oh jäklar de viskar till varandra undrar vad de säger”.

Jahapp, hennes 5 minuter var över och fick återigen vänta för att en timme senare få reda på att det var en blond tjej från hennes grupp som gått vidare – det var inte Emelie. Där och då bestämde Emelie sig för att stå på egna ben. Hon tyckte inte det var roligt att gå på auditions, var inte redo, det var inte min grej. Emelie kände att hon inte visste vem hon var, utan strävade hela tiden efter att försöka vara någon annan. Väl hemma igen fixade Emelie en hemsida och visitkort med titeln ”sångerska”, för står det på ett visitkort då känns det på riktigt…sedan dess har det rullat på och musiken har gett henne fantastiska möten och underbara upplevelser. Emelie berättar att hon känner sig priviligerad som blir anlitad för att göra det hon älskar mest.

För två år sedan träffade Emelie två killar från Svedala, Henrik Thunbladh och Per Rydström. Tillsammans har de skrivit musik ihop och är nu aktuella som en av fem finalister i Svensktoppen nästa på P4 Malmöhus. Finalplatsen blev ett naturligt startskott för gruppen som kallar sig ”Spirit of Lily” att släppa musik till allmänheten och några singlar har redan släppts. Den 17.e juni börjar röstningen till tävlingen och den 1:e juli står Emelie på scenen i Pildammsparken och framför sitt bidrag ”Show the World” live. Vill man få en skymt av Emelie på närmare håll kommer hon medverka i allsångskvällen den 7:e juli på Idalagården som anordnas av Veberöds kulturförening.

Hör hennes låt HÄR (och på Spotify) – Den e riktigt bra!

/ Jan

 

smarta


About the AuthorBack to Top ↑
 • maj

  Inga event

 • Genarps städ
 • Adderat
 • Pizzeria nice
 • sotarna
  Veberöds församling
  Almasoft
  Mias ide o atelje
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/