Bilbengtsson
Lindfors
Toyota Sydost
Veberöds Kakelkompani

Skolan

Published on mars 27th, 2020 | by admin

0

Distansutbildning

Som många andra länder har Sverige valt att stänga sina gymnasieskolor och högre utbildning för att hindra spridningen av coronaviruset och försöker nu genomföra distansundervisning. Många av er vet säkert inte hur detta kan gå till och är kanske nyfikna på hur det fungerar i verkligheten så jag tänkte berätta hur min skola gör. 

Jag går i första ring på Polhemskolan i Lund som är Sveriges största gymnasieskola. Jag ska förklara hur vi gör det. De kommunala gymnasierna i Lunds Kommun använder sig av en betaltjänst som kallas V-klass där vi elever har alla våra kurser och läxor, utbildningsmaterial och annat läggs ut. Varje elev har utöver ett V-Klass konto ett eget google konto med alla verktyg som google classroom, chat, meet och många fler som används flitigt. Lärarna lägger ut en uppgift på V-klass eller classroom som är som en lite enklare google varian av V-klass tillsammans med en länk till google meet. Google meet är som skype. Lärarna sitter i ett klassrum på skolan och har på sin kamera och mikrofon men vi behöver inte ofta ha på vår mic eller kamera om man inte vill.  Att vi inte alltid har våra mikrofoner på är lärarnas dröm för att lektionen är äntligen tyst. 

Vi får säga hej eller skriva hej i chatten så lärarna kan ta närvaro och i slutet av lektionen ska vi säga hej då så att de vet att vi har varit online genom lektionen. Uppgiften vi får ska vi antingen dela med läraren så de kan se att vi jobbar eller lämna in en uppgift i slutet av lektionen annars kan man få frånvaro. Många lärare finns inne på google meet hela lektionen om man vill ställa en fråga. Det är väldigt enkelt att få hjälp av lärarna fast att många av dem inte har gjort distansutbildning innan, vissa av dem har till och med skaffat snapchat som många elever är väldigt aktiva på för att det ska vara enkelt att kontakta dem. 

Detta är hur mina lärare gör det och det behöver inte vara hur alla får sin distansutbildning men jag hoppas att ni fick en insikt på hur det går till.

Att sitta hemma i ens rum hela dagarna är dock väldigt tråkigt och detta är nog en av de få gångerna min familj kommer att höra mig säga att jag saknar skolan.  

/Cornelia

smarta
bege


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • september

  Inga event

 • JR klimat
 • Bengts Hästsport
 • Björnstorps snickeri
 • Körsbärsdalens B&B
  Hairdo
  Wendelford
  Mias ide o atelje
 • Gilla oss gärna :)

 • Livet på landet☀️#körsbärsdalen #lantliv#dörröd #sommarlov2019#veberodnu#lundskommun ...

  37 2

  Skymning över Romeleåsen, vilken magisk kväll! 🙏
  #lifelessordinary #thelodgeresort #sunset #instasky #skåne #romeleåsen
  ...

  101 3

  The Veranda is open! 🍸🍴☕️🍰 Vi serverar loungemeny med fyra mils utsikt mellan kl 11-17 och vår BBQ buffé från kl 19 (tisdag-lördag). Brunch på söndagar kl 12. Kom ihåg att boka bord om du säkert vill få plats! 046-24 89 05 #restaurangheaven #thelodgeresort #lifelessordinary #summerloving #spa #lovelund #visitlund #veberodnu ...

  130 1

  We’re hiring!
  Vi är inne i en expansiv fas och söker nu en Food & beverage manager! Är du eller någon du känner precis den vi letar efter? Tagga då henne eller honom (eller dig själv) här eller på vårt Facebook inlägg. Leder ditt tips till en anställning vinner du en gift voucher för två till vårt Summer Loving paket, värde 2990 kr. 🙌 PS, är ni flera som taggat samma person lottar vi vinnaren. Läs mer om tjänsten i länken i vår profil. Ready, set, TAG! ⭐️🍽⛰
  .
  .
  .
  #ajoblessordinary #thelodgeresort #167meteröverhavet #veberodnu #visitlund #visitskane
  ...

  158 2

  Vilket fantastiskt väder. Det får ju till och med denna soffpotatisen att ta en promenad ☀️
  #spring #springfeeling #vår #veberodnu
  ...

  167 4

  Happiness is yellow, white & blue 💛🌤💙🙌 #rapefield #romeleåsen #lifelessordinary #thelodgeresort #visitsweden #visitskåne #veberodnu #visitlund #lovelund #hejlantliv ...

  249 2

  En stund i kyrkan ikväll med mina tjejer. Först var det gudstjänst för de minsta och efter blev det fredagstacos på kyrkbacken. Eller Jesustacos som svärsonen kallar det 🙈. Det var så himla mysigt! Jag mår bra i kyrkan och älskar samhörigheten som finns där. Hur är din relation till kyrkan?
  #veberöd #veberodnu #svenskakyrkan
  ...

  204 15
 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/