Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Skolan

Published on mars 27th, 2020 | by admin

0

Distansutbildning

Som många andra länder har Sverige valt att stänga sina gymnasieskolor och högre utbildning för att hindra spridningen av coronaviruset och försöker nu genomföra distansundervisning. Många av er vet säkert inte hur detta kan gå till och är kanske nyfikna på hur det fungerar i verkligheten så jag tänkte berätta hur min skola gör. 

Jag går i första ring på Polhemskolan i Lund som är Sveriges största gymnasieskola. Jag ska förklara hur vi gör det. De kommunala gymnasierna i Lunds Kommun använder sig av en betaltjänst som kallas V-klass där vi elever har alla våra kurser och läxor, utbildningsmaterial och annat läggs ut. Varje elev har utöver ett V-Klass konto ett eget google konto med alla verktyg som google classroom, chat, meet och många fler som används flitigt. Lärarna lägger ut en uppgift på V-klass eller classroom som är som en lite enklare google varian av V-klass tillsammans med en länk till google meet. Google meet är som skype. Lärarna sitter i ett klassrum på skolan och har på sin kamera och mikrofon men vi behöver inte ofta ha på vår mic eller kamera om man inte vill.  Att vi inte alltid har våra mikrofoner på är lärarnas dröm för att lektionen är äntligen tyst. 

Vi får säga hej eller skriva hej i chatten så lärarna kan ta närvaro och i slutet av lektionen ska vi säga hej då så att de vet att vi har varit online genom lektionen. Uppgiften vi får ska vi antingen dela med läraren så de kan se att vi jobbar eller lämna in en uppgift i slutet av lektionen annars kan man få frånvaro. Många lärare finns inne på google meet hela lektionen om man vill ställa en fråga. Det är väldigt enkelt att få hjälp av lärarna fast att många av dem inte har gjort distansutbildning innan, vissa av dem har till och med skaffat snapchat som många elever är väldigt aktiva på för att det ska vara enkelt att kontakta dem. 

Detta är hur mina lärare gör det och det behöver inte vara hur alla får sin distansutbildning men jag hoppas att ni fick en insikt på hur det går till.

Att sitta hemma i ens rum hela dagarna är dock väldigt tråkigt och detta är nog en av de få gångerna min familj kommer att höra mig säga att jag saknar skolan.  

/Cornelia

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • Blomning i Körsbärsdalen

  Just nu 0% blomning! Vi gissar att det blommar fullt i början på maj.

 • april

  18aprHeldagBlodgivarebuss

  28apr09:30- 12:00Skogsbad

 • Trädgårdstjänst
 • Adderat
 • Ettans
 • Köksland
  Empoli
  Veberöds församling
  sotarna
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/