Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Företag

Published on juli 6th, 2020 | by admin

0

Byns garnbod

På Sjöbovägen 19.., i det lilla röda mysiga tegelhuset ligger det! Helén Sämfors egen mysiga garnbod!

Helén har länge sysslat med stickmaskiner, färgat garn, stickat… ja kort sagt … Helén älskar garn och stickning! Att kunna starta en egen garnbod har länge, länge varit en dröm. När Helén nu har gått i pension fanns det äntligen tid och möjlighet att kunna göra detta. I vita, fräscha och mysiga lokaler, har hon fyllt sin affär från golv till tak, med garn, mönster, tillbehör och allt som har med garn att göra.

Det sociala är en viktig del så stickcafé är också något som Helén har börjat med. Det kostar inget och till och med fika är gratis. Caféerna är populära och det kommer alltid folk som fyller ut lokalen. Just nu i coronatider, så är det perfekt med en liten trädgård, så man kan sitta utomhus istället och sticka och tala om allt mellan himmel och jord. Stickmaskinskurser finns också för de som vill. Just dessa kurser drar folk långväga, vilket visar vilken kunskap och resurser som det finns i vår kära lilla by.

Många som kommer är från byn, men det kommer som sagt folk från hela skåne och ska köpa garn. Garn finns i många olika sorter som cashmere, bomull, ull, lin, alpaca… ja allt med riktigt bra kvalitet och naturgarn så klart.

Internet har verkligen gjort revolution för garn och stickning… man delar mönster och diskuterar och intresserar sig för djurhållning, hur garn tillverkas och man är klart medveten var man får sitt garn ifrån. Även om man kan köpa garn på nätet, så vill man så klart klämma på garnen så man får en känsla innan man köper.

På bänken när vi var på besök, så välkomnades vi av monster… inte vilka monster som helst utan av Sopmonster! Inga farliga utan gulliga, klämbara, färggranna och trevliga monster som hjälper barn på förskolan Ur & skur att källsortera. Monsterna är väldigt eftertraktade hos barnen så det blir att virka fler som kan hjälpa oss att få en än mer hållbar by.

Blev du nyfiken eller till och med vill börja sticka? Nybörjarkurs börjar nämligen den 1 augusti och allt hittar ni på Kompas Garnbods facebook HÄR eller helt enkelt gå in en runda och prata garn med trevliga Helén.

ps. onsdagar kl 13-15 och torsdagar 19-21 brukar det vara stickcafé… kolla gärna in Kompas garnbods hemsida för mer info HÄR 🙂

/ Jan Malmgren

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • Blomning i Körsbärsdalen

  Just nu 0% blomning! Vi gissar att det blommar fullt i början på maj.

 • april

  18aprHeldagBlodgivarebuss

  28apr09:30- 12:00Skogsbad

 • Olsbring
 • Ica
 • Ettans
 • Mias ide o atelje
  Köksland
  Empoli
  Almasoft
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/