Veberöds Kakelkompani
Toyota Sydost
Lindfors
Bilbengtsson

Bygden

Published on april 3rd, 2017 | by admin

0

Byns dragstarka hundar

Irene Hansen kommer ursprungligen ifrån Malmö, men håller till i Veberödskrokarna ganska ofta. Sedan åtta år tillbaka har hon sysslat med draghundsport. Kanske har du sett henne åka runt med sitt spann i Veberöd tidigare? 

Irene hade ett stort hästintresse som yngre och både tävlade och tränade mycket. När hennes häst dog valde hon istället att lägga ner och det var väl då intresset för hundarna uppmärksammades alltmer. Att hantera så många hundar samtidigt är definitivt inget lätt jobb, men eftersom Irene själv har svårt att vara stilla, passar det henne utmärkt. 

Redan när vi kliver innanför staketet möts vi av fyra, nyfikna och glada hundar. I sin familj har Irene 10 hundar, varav 9 av dessa är draghundar av rasen Alaskan Malamute. Dessa är hundar som ÄLSKAR att dra, som tycker det bästa som finns är att få komma ut och springa, som är gjorda för detta. De tycker dessutom allra bäst om att vara utomhus, eftersom deras tjocka päls annars kan bli för varm. 

Oftast tävlar hon i Polardistans, vilket är en långdistanstävling på flera mil, antingen 150 km eller 300 km. Hundarna rör sig i ungefär 10 km/h. Räkna därför med att det tar MÅNGA timmar att genomföra en hel tävling, energipåfyllning och vila inkluderas ju också. Checkpoints är utplacerade längs med rutten där både obligatorisk veterinärkoll och vila sker. 

I dragsporter ser inte alltid ett spann likadant ut. Det kan vara så få som en hund, upp till.. ja, en hel del faktiskt, utan större begränsning. Tränaren kan sedan färdas med bland annat pulka, cykel, kickbike, släde, skidor, vagn m.fl. Den enda gången tävlingarna är könsuppdelade är när den mänskliga presentationen räknas in, till exempel vid skidor. 

Det bästa med att ägna sig åt draghundsport är enligt Irene naturupplevelsen. Hon njuter av att åka runt i naturen, se sig omkring och lyssna till skogens ljud. Just det gör dessutom Veberöd perfekt att utöva sporten på. Möter du någonsin Irene och hennes spann på vägen eller i skogen har hon några tips, både till dig som kommer med hund och utan. Först och främst är det bra om du kopplar din hund. Även om du själv anser att din hund är disciplinerad, så står Irene ofta med en hel flock av dem som är både högljudda och uppspelta för att få komma iväg igen. Dessutom uppskattar hon om du går mot andra sidan, så blir det lättare för er båda att passera varandra. Känner du att det är jobbigt att passera så säg bara till henne att stanna, så släpper hon förbi dig! Har du några frågor är det också bara att hojta till. 

Har du några andra funderingar, eller känner att det skulle vara kul att boka in Irene för att få åka med en gång, så kan du också nå henne på hemsidan www.milesofsmile.se 

/Linn 

smarta
bege


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • januari

  Inga event

 • JR klimat
 • Adderat
 • qvist
 • Style by E
  Herex
  Actic2
  Sparbanken Skåne
 • Gilla oss gärna :)

 • En stund i kyrkan ikväll med mina tjejer. Först var det gudstjänst för de minsta och efter blev det fredagstacos på kyrkbacken. Eller Jesustacos som svärsonen kallar det 🙈. Det var så himla mysigt! Jag mår bra i kyrkan och älskar samhörigheten som finns där. Hur är din relation till kyrkan?
  #veberöd #veberodnu #svenskakyrkan
  ...

  204 15

  Come to the woods this summer..!
  🌳🌿🌲
  Missa inte vårt populära sommarpaket ”Summer at The Lodge” (länk i bio) och börja vistelse med ett äventyr i skogen! Tillsammans med våra vänner här uppe på Romeleåsen erbjuder vi förutom vandring även dressincykling, MTB, ridning på islandshästar, smakvandringar, golf, Life with MINI och en massa andra aktiviteter. När ni är tillbaka väntar vår alldeles nya avkopplande sparitual i honulelespa på er innan det är dags för BBQ och livemusik i solnedgången. Allt till ett fantastiskt sommarpris! Kan det bli bättre? -Så, vem tar du med dig hit i sommar? .
  .
  📸 Repost från weddingsbyme .
  .
  #lifelessordinary #thelodgeresort #summeratthelodge #167meteröverhavet #honulelespa #bbq #mtb #mountainbike #skåneleden #smakvandring #islandshäst #sleipnirsängar #ragk #sjöbogk #vandring #skåneleden #lifewithmini #visitlund #visitskane #visitsweden #romeleåsen #veberodnu #genarp #dalby
  ...

  431 18

  Åh mamma och pappas trädgård.... den är helt fantastisk. Bäcken porlar och rådjuren hälsar på. Det är magiskt!!!! Vackra Veberöd❤
  #veberodnu #veberöd #autumn #skåne #körsbärsdalen #influencer #blogger #blogg #sweden
  ...

  595 14

  Wow! Vi vann priset "Luxury Forest Spa 2020" i den internationella tävlingen worldluxuryspaawards 👊🏻

  Tusen tack för era röster på oss, vi är otroligt stolta över priset! 🥂🌺🙌

  Läs mer om priset och vår bedömning i länken i vår bio.
  ...

  782 49

  Spanaren har fått korn på nåt... #veberöd #veberodnu ...

  34 3

  I Veberöd går ankorna på övergångsstället #veberodnu #väluppfostrade #säkerhetenframförallt ...

  43 1

  Säg Ja!
  Ja till nybilsbonus, 3 års fri service och vinterhjul när du köpet en ny Renault. Och självklart ingår 5 års garanti.
  #sjöbo #simrishamn #bilbengtsson #handlaiystad #veberodnu #veberöd #ystad
  ...

  11 0
 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/