Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Bygden

Published on april 3rd, 2017 | by admin

0

Byns dragstarka hundar

Irene Hansen kommer ursprungligen ifrån Malmö, men håller till i Veberödskrokarna ganska ofta. Sedan åtta år tillbaka har hon sysslat med draghundsport. Kanske har du sett henne åka runt med sitt spann i Veberöd tidigare? 

Irene hade ett stort hästintresse som yngre och både tävlade och tränade mycket. När hennes häst dog valde hon istället att lägga ner och det var väl då intresset för hundarna uppmärksammades alltmer. Att hantera så många hundar samtidigt är definitivt inget lätt jobb, men eftersom Irene själv har svårt att vara stilla, passar det henne utmärkt. 

Redan när vi kliver innanför staketet möts vi av fyra, nyfikna och glada hundar. I sin familj har Irene 10 hundar, varav 9 av dessa är draghundar av rasen Alaskan Malamute. Dessa är hundar som ÄLSKAR att dra, som tycker det bästa som finns är att få komma ut och springa, som är gjorda för detta. De tycker dessutom allra bäst om att vara utomhus, eftersom deras tjocka päls annars kan bli för varm. 

Oftast tävlar hon i Polardistans, vilket är en långdistanstävling på flera mil, antingen 150 km eller 300 km. Hundarna rör sig i ungefär 10 km/h. Räkna därför med att det tar MÅNGA timmar att genomföra en hel tävling, energipåfyllning och vila inkluderas ju också. Checkpoints är utplacerade längs med rutten där både obligatorisk veterinärkoll och vila sker. 

I dragsporter ser inte alltid ett spann likadant ut. Det kan vara så få som en hund, upp till.. ja, en hel del faktiskt, utan större begränsning. Tränaren kan sedan färdas med bland annat pulka, cykel, kickbike, släde, skidor, vagn m.fl. Den enda gången tävlingarna är könsuppdelade är när den mänskliga presentationen räknas in, till exempel vid skidor. 

Det bästa med att ägna sig åt draghundsport är enligt Irene naturupplevelsen. Hon njuter av att åka runt i naturen, se sig omkring och lyssna till skogens ljud. Just det gör dessutom Veberöd perfekt att utöva sporten på. Möter du någonsin Irene och hennes spann på vägen eller i skogen har hon några tips, både till dig som kommer med hund och utan. Först och främst är det bra om du kopplar din hund. Även om du själv anser att din hund är disciplinerad, så står Irene ofta med en hel flock av dem som är både högljudda och uppspelta för att få komma iväg igen. Dessutom uppskattar hon om du går mot andra sidan, så blir det lättare för er båda att passera varandra. Känner du att det är jobbigt att passera så säg bara till henne att stanna, så släpper hon förbi dig! Har du några frågor är det också bara att hojta till. 

Har du några andra funderingar, eller känner att det skulle vara kul att boka in Irene för att få åka med en gång, så kan du också nå henne på hemsidan www.milesofsmile.se 

/Linn 

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • juli

  Inga event

 • JR klimat
 • Adderat
 • Omtanken
 • Empoli
  sotarna
  Almasoft
  Solar Plexus
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/