Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Folket

Published on november 3rd, 2016 | by admin

0

Byns bästa simmare

Att vi har många talangfulla personligheter i Veberöd har nog inte undgått någon, allt från VAIFs små knattar, hemmahantverkare till hobbyidrottare. Somliga vet redan från tidig ålder vad deras grej är, medan andra provar sig fram genom en rad olika saker i livet innan de finner helt rätt.

En som tidigt fann sin passion är Britt-Marie Nilsson. Hon är och har varit bosatt i Veberöd i 10 år men kommer ursprungligen ifrån Bjuv. Hon bodde tidigare i ett litet hus i Önneslöv, men med trillingar i magen blev Veberöd det nya målet. Det var en slump egentligen, att hon med familj hamnade i Veberöd. Hon kände inte någon sedan tidigare, utan flyttade till Veberöd för dess goda rykte, samt geografiska läge med goda kommunikationer till såväl Malmö som Lund. Britt-Maries trillingar är nu 10 år, bara några få år äldre än vad hon själv var när hon började med simning.

Det är under ganska underliga omständigheter faktiskt, som Britt-Marie föll för simningen. Som barn HATADE hon nämligen vatten och behövde gå i simskola i 3 år. Det som fick henne att ändra uppfattning var en utflykt till simhallen med en kompis, sedan var hon fast. Intresset höll i sig och Britt-Marie gick även ett idrottsgymnasium under sina tonår. Åren gick och Britt-Marie simmade sig allt bättre och bättre, till slut så bra så att hon fick en plats i landslaget. Det beskriver hon själv som något av det häftigaste för en idrottare, att få representera sitt land. Först nu har hon börjat förstå hur stort det faktiskt är. Hon simmade i landslaget i två år och blev dessutom vid ett tillfälle OS-nominerad.

Tillslut kom dagen, en eftermiddag specifikt, då hon valde att sluta med simningen. Hon hade då tänkt tanken ett ganska långt tag, på grund av den konstanta värken som kom med den hårda träningen. Det tog lång tid innan hon satte sin fot i en simhall igen, den emotionella laddningen var alldeles för stor. Det var först 20 år senare (6 år sedan) som hon kände att det var något som fattades i hennes liv. Masters simning kom som lösningen, fantastiskt nog via Facebook. (Masters simning är en tävlingsform som är kategoriserad efter ålder.) Britt-Marie valde att ge det ett försök och blev sedan åter fast. Några år senare fastnade hon även för något som kallas swimrun, vilket är som ett triathlon, utan cyklingen. Hon simtränade i 9 månader innan hon gav sig ut bland tävlingar och mästerskap. Man tycker det borde vara svårt att ge sig tillbaka in i leken efter en paus på 20 år, men Britt-Marie anser att hon fick tillbaka det ganska snabbt. Hon tror att kroppen har ett ganska bra muskelminne och så länge man tycker något är roligt, så ska det nog gå! Det enda som kanske var lite tufft var lungkapaciteten och den går ju att öva upp.

Idag tränar hon 5-6 pass i veckan, fick titeln nordisk mästarinna år 2012, har simmat både VM och EM och har 29 SM guld. Det är många stora och starka prestationer. Personligen känner hon att EM i London tidigare i år var en av hennes främsta. Hon vann inte, men blev andra snabbaste 44-åringen i Europa.

Man kan föreställa sig att det är tufft med en så tidskrävande hobby, samtidigt som man ska få jobb, barn och andra intressen att gå ihop i vardagen. Inte för Britt-Marie! Hon beskriver sig själv som en tidsletare, varenda lucka räknas. Vissa morgnar går hon upp extra tidigt för att träna innan jobb och andra gånger passar hon på att träna ett snabbt pass medan riset står på spisen och kokar. Det handlar om att göra val och ta sig tiden till det man verkligen vill. Hon kollar därför sällan på tv, för att hinna med bland annat simningen, men också andra intressen som musik, konst och att blogga. Hon tycker dessutom att pilla med saker och känner sig som en kreativ person. Kolla bara dessa coola ringar, som hon skapat för att visa den starka passionen till simningen!

Vill du också bli riktigt riktigt bra på någonting? Då är träning Britt-Maries allra bästa tips. Träna, träna, träna.

skarmklipp

/Linn

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • maj

  Inga event

 • Olsbring
 • Ica
 • Apotek
 • Almasoft
  Empoli
  Herex
  Köksland
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/