Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Byarådet

Published on januari 1st, 2017 | by admin

0

Byarådets årskrönika 2016

 

2016 är nu avslutat och vi ser fram emot 2017 med förhoppning om att det skall bli ett bra år både i världen och i Veberöd.

Veberöds Byaråd har under året tillvaratagit Veberödsbornas intresse i kommunen och tillsammans med invånarna i byn jobbat med att utveckla Veberöd med omnejd.

Under 2016 har vi drivit frågan om byggandet av Idalaskolan och Idrottshall. Vi har fått gehör för detta men än så är det inte bestämt när skolan och idrottshallen skall byggas.  Klart är att behovet finns och kommer att öka i takt med att man bygger nya bostäder.

Folktandvård speciellt för barn är akut. Idag kallas skolbarnen till Sjöbo eller andra orter vilket tar mycket tid från föräldrar som får ta ledigt från arbetet.

Kommunens besparingsförslag vet vi inte exakt vad det kommer att innebära för Veberöd, men man har flaggat för stängning av utomhusbadet kan bli aktuellt men även andra funktioner rörande vårt närområde drabbas av besparingar såsom Idalagården, Fritidsgården, lokal medborgarservice och Barn- och skolnämnd Lund Öster.

Grönstruktur- och naturvårdsprogram Lunds kommun arbetar med framtagande av nytt Grönstruktur- och naturvårdsprogram och Byarådet har medverkat i dialogen kring detta.

Lokal kommunikation Här arbetar vi med trafiksituationen i byn, kollektivtrafiken och bevakar kommande nya transportmedel såsom tåg och superbussar. Skånetrafikens nya pris/zonmodell har vi granskat och gett feedback på samt kommer att fortsätta bevaka.

Centrumutvecklingen Hur kan Veberöds centrum utvecklas? Det finns idéer i byn om att skapa ett torg och mycket annat som fångats i Fokus Veberöd.

Samarbete med skolan har inletts och det råder en positiv samsyn för ett löpande samarbete. Detta samarbete gör vi tillsammans i Veberödsgruppen. Vi har även gett synpunkter på och samlat in namnunderskrifter för att få bibehålla generösa öppettider på Fritid Veberöd.
Veberödsgruppen en platt organisation, som sammankallar befintliga aktörer i olika sakfrågor för att effektiv kunna driva frågor. Här ingår Byarådet med medborgarfrågor för de som bor i byn. Här ingår också Föreningsalliansen som driver frågor som berör föreningslivet. Medborgarkontoret och svarar för kontakten med kommunen. Polisen vad gäller ordningsjuridiska frågor. VFF frågor som berör näringslivet. Samt veberod.nu som är en kommunikations- och informationsplattform som gör att Veberöd har tillgång till ett språkrör för allt som berör byn. Under året har det varit möten med bland annat näringslivsenheten, stadsbyggnadskontoret och skolan.

Byarådet ser fram emot 2017 där vi fortsätter att arbeta med de frågor som vi påbörjade 2016 och som fortfarande kräver vårt agerande. Det kommer säkert att dyka upp fler frågor under året som vi engagerar oss i.

Vi ser positivt på med samarbetet i Veberödsgruppen som kommer att göra Veberödsbornas röst tydligare i dialog med kommunen. Samarbetet med skolan är jätteviktigt dels genom att vi får möjlighet att hjälpa till med byns barn och dels att vi kanske kan få våra barn intresserade av att utveckla byn.

Byarådet tackar alla som aktivt bidrar till byns utveckling!
Ett Gott Nytt År till ett positivt och framgångsrikt 2017!

Nils-Åke Stålring & Hanna Markström

Veberöds Byaråd

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • maj

  Inga event

 • Genarps städ
 • Ica
 • Pizzeria nice
 • Sparbanken Skåne
  Mias ide o atelje
  Empoli
  Almasoft
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/