Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Folket

Published on mars 18th, 2015 | by admin

Att utforska världen- del 1

När man är ung, så funderar man säkert mycket på att lämna trygga Veberöd för att utforska världen. Som ung är inte detta det lättaste. Man ska både få ihop pengar och hitta ett vettigt och intressant ställe att bo på. Josefin, som är en av sidans reportrar, har löst detta genom att samtidigt jobba och bor sedan ett tag i Australien med sin pojkvän. Vi bad henne givetvis att skriva om hennes upplevelser och kanske även inspirera fler ungdomar från byn att prova på livet utanför byn ett litet tag, för hemma är ju bäst eller hur 🙂

Ps. Josefin är snart på väg hem och ska skriva en massa reportage från byn lokalt, men passa gärna på att fråga henne (längst ner i inlägget), om det är något ni själva undrar över Ds / Veberod.nu


 

Klockan är 04.00 när jag vaknar den där fredagsmorgonen i november. Det är kolsvart ute och det finns inte många tecken på liv i byn. Det verkar som att bara jag är vaken; och jag är klarvaken. Detta är dagen då allting händer. Det är dagen då ett spännande äventyr på andra sidan jorden börjar.

Det börjar med en bilfärd till Kastrup. Därifrån en timmes flygning till Berlin och sedan sex timmar till Abu Dhabi. När vi landar i Abu Dhabi är vi försenade och får springa genom den enorma flygplatsen för att ta oss till gaten i tid. Vi hinner precis i tid och den längsta flygningen på hela resan väntar oss. Det är en fjorton timmar lång resa från Abu Dhabi till Sydney.

Det här är historien om hur jag bestämde mig för att ta klivet ut i det okända och se mig omkring i världen.

Det hela började långt innan den där fredagsmorgonen i november när jag satte mig på planet. Det var faktiskt över ett år tidigare när min pojkvän åkte till Australien för att jobba på en fårfarm. Där jobbade han i sju månader och jag hälsade på efter halva tiden. Redan då gillade jag Australien och kände att det var ett ställe att återvända till. Efter sju månader i Australien bar han sig av till Kanada för sju månader till. Efter halva vistelsen i Kanada fick han ett meddelande från sin värdfamilj i Australien. De frågade om han var sugen på att komma tillbaka och jobba ett halvår till. Svaret för honom var självklart. Han ville inte hem till kalla Sverige riktigt än. För mig blev detta såklart ett tufft besked att ta ställning till. Men eftersom jag nu hade tagit studenten bestämde jag mig, efter många om och men, för att följa med.

När vi landade i Sydney fick vi ett varmt mottagande av värdsystern som tog oss till Canberra, en bilkörning på ca tre timmar. Efter en god natts sömn i huvudstaden satte vi oss i bilen för ytterligare två timmars bilfärd ut till gården. Två timmar och många gulbruna åkrar senare kom vi fram till gården. Där väntade resten av familjen.

Här börjar det verkliga äventyret.

 

Del 2: http://veberod.nu/att-utforska-varlden-del-2/

/Josefin Bengtsson

smarta


About the AuthorBack to Top ↑
 • maj

  Inga event

 • Fastighetsbyrån
 • Adderat
 • Ettans
 • Sparbanken Skåne
  Solar Plexus
  Mias ide o atelje
  sotarna
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/