Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Föreningar

Published on maj 5th, 2022 | by admin

0

Äntligen är scouternas loppis tillbaka!

 Efter fyra år utan Veberöds Scoutkårs stora loppis så har byn väldigt många saker de vill göra sig av med. Denna vecka färdas därför scouter färdas på släp över hela byn och hämtar upp sakerna. Scouter i alla åldrar, hjälper till att knacka dörr för att förvarna att fler scouter kommer åkande på släpen för att samla in allt.

Insamlingen pågår hela veckan mellan måndag och torsdag och mycket är redan insamlat. I måndags körde man i Fågelbyn, Bengtsbo, Gamla Byn, Solgläntan och Raggeborg. Igår åkte flaken runt i Idala och Trulsbo och i kväll hämtas det söder om Järnvägsgatan/norr om Sjöbovägen samt i Klowsholm, Mäster Knuts, Idala Gård, Idala  fältet och Linnea Park. Imorgon är sista dagen på insamlings veckan och då finns scouterna i Tegelbruksområdet, Annelund, Lökadal, Ympningsvägen och Planteringsvägen. Det går även att få saker hämtade i Dörröd, Silvåkra och Vomb om man ringer till kåren. Om man vill, men inte bor i något av de nämnda områdena eller har glömt sätta ut sina saker, så går det också att lämna på lokalen där alla ”loppor” samlas. Den ligger på Norra Järnvägsgatan, mitt emot brandstationen ungefär och brukar kallas för ”Vombs foder”.

 Vissa varor tas dock inte emot. Såklart är det inte möjligt för dem att ta in varor som klassas som miljöfarliga, som tex kylskåp, frysar, tvättmaskiner, spisar, torktumlare, batterier, färg, kemikalier, element eller däck. Det finns också varor som är väldigt svårt att få sålda och därför bara slängs efter och därför har kåren sagt nej till att ta emot sådana varor. Några exempel är stoppade, dataskärmar och “tjock”- tv apparater. Kläder som lämnas måste naturligtvis vara hela och tvättade.

 Loppisen är verkligen en sak som engagerar hela kåren och många fler. Insamlingen är en höjdpunkt för många scouter. Att åka runt byn och samla ihop sakerna räknas nog som ett av de roligaste scoutmötena. Många är det som hjälper till med allt från att hämta lopporna i byn, köra traktorerna, fixa släpen, lyfta av och sortera alla sakerna och organisera allt. Det är mycket, mycket jobb som läggs ner.

 Men deltagandet är såklart även stort på själva loppmarknaden. Dagarna innan ägnas åt att bygga upp marknadsplatsen med byggställningar och annat.  Under själva loppisdagarna kryllar det med funktionärer i gula tröjor i alla avdelningar. Det säljs allt från tavlor till kläder, från cyklar till möbler och mycket, mycket mer. Loppisen hålls i år helgen den 4–5 juni. Detta år har dock eventet bytt plats. Istället för att vara på Romelevallen så kommer den ta plats i industriområdet, på Orrspelsvägen/ Weber Saint-Gobains område, ungefär mitt emot den gamla möbelbutiken Leander Persson. Detta p g a att Romelevallen har fått nytt konstgräs som inte tål transporter med traktorsläp.

 Veberöds scoutkår har arrangerat loppisen i väldigt många år. Den brukar vara väldigt populär och många fler än bara Veberöds bor brukar besöka. I tidigare artiklar finns bland annat bilder från när grindarna öppnas och folk verkligen springer för att hinna först till de bästa grejerna.  Den brukar vara vart annat år men pga. pandemin så har det inte varit möjligt att ha den 2020 när den skulle ägt rum, och inte heller 2021. Men nu är det som sagt var, äntligen dags den 4:e och 5:e juni! Skriv in det i kalendern!!

//Cornelia Månsson

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • juli

  Inga event

 • Landäng
 • Adderat
 • Björnstorps snickeri
 • sotarna
  Almasoft
  Sparbanken Skåne
  Herex
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/