Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Folket

Published on september 27th, 2018 | by admin

0

Albin storsatsar på golfen

Albin Tidén, 19 år och från Veberöd, har flera intressen som fiske och mountainbike, men även ett intresse som tar i princip hela hans vakna tid… golf!

Idag är Albin registrerad som golfproffs, vilket gör det möjligt att ta emot prispengar i de fall man vinner tävlingar. Många som börjar spela golf har säkert en liten vision om att kanske kanske, kan jag bli så bra att jag kan bli golfproffs. Vägen dit är mycket längre och svårare än vad många tror så för många stannar det vid att bara ha kul och spela. Och det är ju perfekt eller hur, för golf är verkligen en sport som man kan spela med vem som helst och ändå spela på samma villkor.

För Albin räckte inte detta utan han ville satsa fullt.  

Men det hela började när Albin var 8 år och pappa tog med honom till golfbanan. De köpte en järnsjua och började slå på rangen uppe på Romeleåsens golfklubb. Vid 11 års ålder så blev det istället handboll och slutade med golfen. Så det blev handboll i H43 i två år. Det var då Tim, hans kompis som lockade med honom på en tävling. En kultävling som gjorde att lusten till golfen kom tillbaka och gjorde att Albin bytte tillbaka till golfen.

Efter detta var det full rulle på golfen. All tid gick åt vilket idag har resulterat i ett handicap på +3!

Lätt 40 timmar i veckan går åt för träning. På frågan hur han får det att gå ihop rent ekonomiskt så är det dels prispengar och dels lokala sponsorer som får det att fungera. Förra veckan blev det till exempel en 4:e plats upp i Bråviken, vilket resulterade i 20.000:-. På de pengarna kan man försörja sig till nästa tävling säger Albin. Men det gäller naturligtvis att prestera annars går det inte.

Men Albin älskar det. Är en tävlingsmänniska ända in i hjärnbarken och drivs av det. Man kan inte skylla på någon om det går dåligt, allt är upp till en själv.

Vilken är bästa merit så långt?

Ja, det är Henrik Stenssons och Fanny Sunessons juniortävling förra året, som jag vann och fick åka till Florida i mars i år och spela.

Vilket mål har du med golfen?

Mitt mål är att lägga ner så mycket tid och ork och se hur långt det kan gå. Men är övertygad att det kan gå hur långt som helst.

Bästa och sämsta slaget på tävling?

Sämsta var i år på Stenssons tävling… på Barsebäck på hål nr 13 par 5. Mitt i fairway och hade en järnnia kvar… socket rakt ut i skogen… blev en trippel…

Bästa slag… en riktigt bra järnsjua på Bråviken i förra veckan. Lite motvind, 164 meter, svagt uppför. Till höger var det en ravin så man får inte missa. Jag slog en järnsjua så hårt jag kunde och slica den… halm meter ifrån. Easy birdie. I det läget, när man vet man ligger i toppen på tävlingen. Ja ett riktigt bra slag!

Vad skulle du säga till andra ungdomar som vill bli golfproffs?

Då skulle jag fråga dem om de verkligen vill. För att det krävs så mycket och vilja. Det är så mycket tid som måste läggas ner. Det är inte bara att stå på rangen och sen gå ut och spela. Det krävs så mycket … är man beredd att offra en fredagskväll med grabbarna för att du måste ut klockan 7 nästa morgon för att spela golf? Eller att stå på rangen mitt i vintern och slå bollar ut i snön och sen även hämta upp dem… Så spela golf för att det är kul. Det är en perfekt golf för att spela med vem som helst. Det finns alltid trevliga människor så rekommenderar absolut att spela golf.

Det absolut roliga med golfen är det sociala och få möjligheten att resa.

 

Så håll utkik… för snart får ni kanske till och med se honom spela stortävlingar som vi får följa hemma i vår egen soffa.

Ett stort lycka till säger vi! Härligt när Veberöds ungdomar har driv att genomföra deras drömmar!

 

/ Jan Malmgren

 

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • juli

  Inga event

 • JR klimat
 • Adderat
 • Capio Novakliniken
 • Köksland
  Veberöds församling
  Mias ide o atelje
  sotarna
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/