Toyota Sydost
Bilbengtsson
Lindfors
Veberöds Kakelkompani

Smarta Byar

Published on juli 9th, 2020 | by admin

0

3D printers i byns tjänst

3D-printrar är smått fantastiska! De går att göra så mycket som man innan behövde gå via dyra prototypverkstäder för att göra till exempel dyra verktyg för formsprutning. Nu kan man i princip skriva ut plastdetaljer direkt på skrivbordet hemma.

Det började med att vi skrev ut bågar till skyddsvisir för att täcka ett akut behov. Men behoven kan vara många olika… själv fick jag problem när en lite plastratt till min elpanna gick isönder. Den behövdes för att fylla på vattnet i pannan så den var klart viktig. Hur skulle jag få tag på en sådan på en 20 år gammal panna? Det var inte lätt…

Lösningen blev att Tim Malmgren fick måtten och designade en ny orange ratt. Denna gång fyrkantig på utsidan så den var lätt att skruva med. Sen var det bara att skriva ut reservdelen… direkt hemma vid bordet!

Nästa behov kom från Köksland i byn. En liten metalldetalj som används till att justera in hyllplan i kök så att de kommer på rätt nivå. I princip omöjligt att få tag på … 2 timmar att göra design, sen kunde vi printa ut den första!

Vi är också intresserade av odling och med tanke på att grönsaker transporteras 200 mil i snitt, så tänkte vi att vi kanske kunde göra en så kallad hydroponisk printad odling. Helt egen design och uppfinneri… kanske kan bli att någon butik i byn vill odla direkt för oss bybor, så kan vi även hjälpa till att minska transporter.

Tanken att kunna ha en lokal liten ”printerfabrik” dedikerad för Veberöd är frestande… tänk att kunna lösa saker och tillverka dem själva här i byn? Är ju både smart och hållbart.

Så därför tänker vi en liten ”tävling” 🙂 Finns det intresse och behov i byn för att skapa någon liten nyttopryl?

Kom gärna med förslag, så kanske vi gör en detalj just till DIG 🙂

/ Jan Malmgren

smarta
bege


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • januari

  Inga event

 • Kompas
 • Ica
 • Hans wachner
 • Empoli
  Mias ide o atelje
  Herex
  Veberöds församling
 • Gilla oss gärna :)

 • 167 meter över havet & med utsikt så långt ögat kan nå..! 🌳🗻🍴🍸
  Tack för bilden Peter Nilsson, Inperspective. #lifelessordinary #gethereandwelldotherest #thelodgeresort #skåne #visitsweden #visitlund #veberodnu
  ...

  119 6

  Come to the woods this summer..!
  🌳🌿🌲
  Missa inte vårt populära sommarpaket ”Summer at The Lodge” (länk i bio) och börja vistelse med ett äventyr i skogen! Tillsammans med våra vänner här uppe på Romeleåsen erbjuder vi förutom vandring även dressincykling, MTB, ridning på islandshästar, smakvandringar, golf, Life with MINI och en massa andra aktiviteter. När ni är tillbaka väntar vår alldeles nya avkopplande sparitual i honulelespa på er innan det är dags för BBQ och livemusik i solnedgången. Allt till ett fantastiskt sommarpris! Kan det bli bättre? -Så, vem tar du med dig hit i sommar? .
  .
  📸 Repost från weddingsbyme .
  .
  #lifelessordinary #thelodgeresort #summeratthelodge #167meteröverhavet #honulelespa #bbq #mtb #mountainbike #skåneleden #smakvandring #islandshäst #sleipnirsängar #ragk #sjöbogk #vandring #skåneleden #lifewithmini #visitlund #visitskane #visitsweden #romeleåsen #veberodnu #genarp #dalby
  ...

  431 18

  Wow! Vi vann priset "Luxury Forest Spa 2020" i den internationella tävlingen worldluxuryspaawards 👊🏻

  Tusen tack för era röster på oss, vi är otroligt stolta över priset! 🥂🌺🙌

  Läs mer om priset och vår bedömning i länken i vår bio.
  ...

  783 49

  En stund i kyrkan ikväll med mina tjejer. Först var det gudstjänst för de minsta och efter blev det fredagstacos på kyrkbacken. Eller Jesustacos som svärsonen kallar det 🙈. Det var så himla mysigt! Jag mår bra i kyrkan och älskar samhörigheten som finns där. Hur är din relation till kyrkan?
  #veberöd #veberodnu #svenskakyrkan
  ...

  204 15

  I Veberöd går ankorna på övergångsstället #veberodnu #väluppfostrade #säkerhetenframförallt ...

  43 1

  Spanaren har fått korn på nåt... #veberöd #veberodnu ...

  34 3

  Säg Ja!
  Ja till nybilsbonus, 3 års fri service och vinterhjul när du köpet en ny Renault. Och självklart ingår 5 års garanti.
  #sjöbo #simrishamn #bilbengtsson #handlaiystad #veberodnu #veberöd #ystad
  ...

  11 0
 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/