Lindfors
Veberöds Kakelkompani
Bilbengtsson
Toyota Sydost

Bygden

Published on oktober 28th, 2015 | by admin

1706 vill ha apotek!

Det började med en enkel fråga om vad byn mest ville ha i vår by… och där svaret enhälligt var APOTEK.

Vi ihop med Medborgarkontoret och Veberöds företagarförening startade därför en namninsamling på nätet som snabbt nu blivit hela 569 st! Vi fick snabbt kommentaren att vi även borde ha namninsamlingar ute i butikerna, så att bybor som inte använder internet så mycket hade möjligheten att vara med. Här ställde Medborgarkontoret upp och tryckte ut en stor hög med papper för att skriva under och inte minst, så anmälde sig direkt Inga-Lill Persson att dela ut dessa papper på i princip alla platser i byn. Hon vandrade runt och delade ut på tex Hälsokostbutiken, Team Helheten, Eriksgården, Ica, Nova-klinikerna, Vevrehemmet, Niromas, Nilssons Blommor, Kyrkan, Preem, ST1, Medicinsk fotvård, Colorama, Konsum… där butikerna hjälpte till att engagera kunderna att skriva under. När Inga-Lill, nu officiellt lämnade över bunten till June på Medborgarkontoret, så hade fantastiska 1137 handskrivna namnunderskrifter kommit in. Vår minsta gräns var 1000 underskrifter, men detta var alltså nästan dubbelt så mycket och i princip alla Veberöds hushåll som skrev under. FANTASTISKT är nästan en underdrift och visar på engagemanget från byn och hur stark önskan är att få ett apotek till byn!

Total alltså 1706 namnunderskrifter!!!

Skärmklipp

Att byns engagemang faktiskt betalar sig, visar sig i det direkta intresset av ett apotek som tidigt tog kontakt med oss och som nu med detta underlag (som är en viktig bit i underlaget för marknadsundersökning och att banker ska bli intresserade), kommit en bra bit!

Även om vi ännu inte kan berätta allt än, så kan vi berätta att lokal är på gång, apotekets väldigt servicevänliga koncept är imponerande och flera steg är avklarade. Det kommer att ta ett tag till med godkännanden mm och inget är säkert än… men säkert är att så här långt hade ett apotek till Veberöd inte kommit utan byns engagemang!!

Vi hoppas snart kunna återkomma med att presentera apoteket närmare och även faktiskt ge byn möjlighet att påverka dess innehåll och utformning!

 

/ Jan Malmgren

smarta
bege


About the AuthorBack to Top ↑
 • mars

  Inga event

 • Fastighetsbyrån
 • Ica
 • Ettans
 • Hairdo
  Empoli
  Almasoft
  Sparbanken Skåne
 • Gilla oss gärna :)

 • Vilket fantastiskt väder. Det får ju till och med denna soffpotatisen att ta en promenad ☀️
  #spring #springfeeling #vår #veberodnu
  ...

  168 4

  Dansen går ju bra..... #fiskedamm förstör allt :) Mira undrar vad en mangel är.... #veberöd veberodnu #veberodnu ...

  98 2

  En av Sveriges vackraste platser #körsbärsdalen #veberodnu veberodnu ...

  130 5

  Det börjar bli grönt i vackra Skåne. Vitsippor börjar täcka marken och knopparna på magnolian växer och förbereder sig på att visa upp sin färgprakt. Hur långt har våren kommit hos dig?
  #spring #vår #våriskåne #veberodnu
  ...

  240 28

  Nu är mitt liv över... Let's be a soccermom #soccer #soccermom #veberodnu veberodnu ...

  112 6

  Körsbärsdalen 2019 🤩 om mindre än tre månader är vi där igen... Mitt i våren! 🌺💗 Det känns bättre att ha något bildligt att de fram emot.
  .
  .
  Vi har ju cykelavstånd till denna fantastiska plats på jorden! I fjol cyklade vi dit med picknick en eftermiddag mitt under körsbärsblomningen! Det får bli en plan för 2020 också! Eller hur tommystromberg76 ❤️
  #millimys #körsbärsdalen #körsbärsdalen2019 #vårkänslor #picknick #visitskane #veberodnu #bokblogg #bokbloggare
  ...

  110 6

  En stund i kyrkan ikväll med mina tjejer. Först var det gudstjänst för de minsta och efter blev det fredagstacos på kyrkbacken. Eller Jesustacos som svärsonen kallar det 🙈. Det var så himla mysigt! Jag mår bra i kyrkan och älskar samhörigheten som finns där. Hur är din relation till kyrkan?
  #veberöd #veberodnu #svenskakyrkan
  ...

  205 15

  Åhhh jag är så peppad! Jag fick frågan från vårt Bibliotek i Veberöd om jag ville komma & prata Feelgood - boktips! Såklart jag ville! På facebook kan du rösta på deras sida om det passar bäst en vardagskväll eller en lördagseftermiddag 🤩📚
  #feelgood #feelgoodfrossa #feelgoodfrossamedmillimys #veberodnu #millimys #boktips #älskaböcker #vårläsning #bokblogg #bokbloggare #lästips #boknörd
  ...

  103 27
 • Populära inlägg & sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/