Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Bygden

Published on oktober 28th, 2015 | by admin

1706 vill ha apotek!

Det började med en enkel fråga om vad byn mest ville ha i vår by… och där svaret enhälligt var APOTEK.

Vi ihop med Medborgarkontoret och Veberöds företagarförening startade därför en namninsamling på nätet som snabbt nu blivit hela 569 st! Vi fick snabbt kommentaren att vi även borde ha namninsamlingar ute i butikerna, så att bybor som inte använder internet så mycket hade möjligheten att vara med. Här ställde Medborgarkontoret upp och tryckte ut en stor hög med papper för att skriva under och inte minst, så anmälde sig direkt Inga-Lill Persson att dela ut dessa papper på i princip alla platser i byn. Hon vandrade runt och delade ut på tex Hälsokostbutiken, Team Helheten, Eriksgården, Ica, Nova-klinikerna, Vevrehemmet, Niromas, Nilssons Blommor, Kyrkan, Preem, ST1, Medicinsk fotvård, Colorama, Konsum… där butikerna hjälpte till att engagera kunderna att skriva under. När Inga-Lill, nu officiellt lämnade över bunten till June på Medborgarkontoret, så hade fantastiska 1137 handskrivna namnunderskrifter kommit in. Vår minsta gräns var 1000 underskrifter, men detta var alltså nästan dubbelt så mycket och i princip alla Veberöds hushåll som skrev under. FANTASTISKT är nästan en underdrift och visar på engagemanget från byn och hur stark önskan är att få ett apotek till byn!

Total alltså 1706 namnunderskrifter!!!

Skärmklipp

Att byns engagemang faktiskt betalar sig, visar sig i det direkta intresset av ett apotek som tidigt tog kontakt med oss och som nu med detta underlag (som är en viktig bit i underlaget för marknadsundersökning och att banker ska bli intresserade), kommit en bra bit!

Även om vi ännu inte kan berätta allt än, så kan vi berätta att lokal är på gång, apotekets väldigt servicevänliga koncept är imponerande och flera steg är avklarade. Det kommer att ta ett tag till med godkännanden mm och inget är säkert än… men säkert är att så här långt hade ett apotek till Veberöd inte kommit utan byns engagemang!!

Vi hoppas snart kunna återkomma med att presentera apoteket närmare och även faktiskt ge byn möjlighet att påverka dess innehåll och utformning!

 

/ Jan Malmgren

smarta


About the AuthorBack to Top ↑
 • maj

  19maj09:30- 12:00Skogsbad

  21maj18:30- 20:30Om krisen eller kriget kommer - Lottakåren

 • Landäng
 • Adderat
 • Ettans
 • Köksland
  sotarna
  Mias ide o atelje
  Herex
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/