Lindfors
Toyota Sydost
Bilbengtsson
Veberöds Kakelkompani

Föreningar

Published on april 8th, 2020 | by admin

0

Kul med badminton

Efter ett tag i karantän börjar man tröttna på att sitta ensam hemma och många barn blir rastlösa. Som tur är anordnade Veberöds badmintonförening ett träningsläger för barn under onsdagen. Klockan nio var tolv förväntansfulla barn på plats i Svaleboskolans idrottshall. Det tar inte lång tid förrän vattenflaskor står utspridda på golvet och barnen lär sig grunderna inom badminton.

Efter ett tag hålls en genomgång om hur man ska röra sig på banan. Snabbhet i fötterna står i centrum och ledarna visar hur man på bästa sätt får ett bra fotarbete. Genom att hoppa lite lätt på stället kan man snabbt göra ett utfallssteg och fånga fjäderbollen som annars hade landat på marken. Ledarna poängterar även hur viktigt det är att foten under knäet är rak så att man inte skadar sig. En av ledarna placerar ut fyra gula fjäderbollar i en rektangel för att visa hur övningen ska gå till. Genom att göra utfallssteg tar man upp en boll i taget och flyttar den till en annan plats på golvet. Istället för att springa längst rektangelns omkrets ska man jobba sig in till mitten efter att man har tagit upp en boll.

Snart därefter går barnen ihop i par för att påbörja övningen. De som inte är på banan och gör övningen, ska under tiden jobba med fotarbete. Genom att använda sig av linjerna på golvet jobbar barnen fram och tillbaka med fötterna. Efter ett tag byter de som har varit på planen plats med dem som har övat fotarbete under tiden. När musiken drar igång påbörjar samtliga sin nya övning. Därefter drar en liknande övning igång, fast denna gång med rack. Ledarna visar hur man kan fånga bollen på två olika sätt; antingen genom att göra ett utfall med det närmaste benet eller det bortre. Barnen får även olika tips, däribland hur man aldrig ska ha ryggen mot motståndaren. Övningen byggs på genom att barnen får lära sig hur man fångar en boll som kommer långt bak eller långt fram. Även denna gång får de mer specifika tips om hur man ska röra sig för att få ett så bra slag som möjligt. Under dagens gång får man se hur samtliga barn utvecklas och blir bättre badmintonspelare.

Kolla gärna in mer på deras hemsida HÄR

/ Laura Lundell

bege
smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • januari

  Inga event

 • Landäng
 • Adderat
 • Veberöds trafikskola
 • Empoli
  Solar Plexus
  Körsbärsdalens B&B
  Handelsbanken
 • Gilla oss gärna :)

 • En stund i kyrkan ikväll med mina tjejer. Först var det gudstjänst för de minsta och efter blev det fredagstacos på kyrkbacken. Eller Jesustacos som svärsonen kallar det 🙈. Det var så himla mysigt! Jag mår bra i kyrkan och älskar samhörigheten som finns där. Hur är din relation till kyrkan?
  #veberöd #veberodnu #svenskakyrkan
  ...

  204 15

  Come to the woods this summer..!
  🌳🌿🌲
  Missa inte vårt populära sommarpaket ”Summer at The Lodge” (länk i bio) och börja vistelse med ett äventyr i skogen! Tillsammans med våra vänner här uppe på Romeleåsen erbjuder vi förutom vandring även dressincykling, MTB, ridning på islandshästar, smakvandringar, golf, Life with MINI och en massa andra aktiviteter. När ni är tillbaka väntar vår alldeles nya avkopplande sparitual i honulelespa på er innan det är dags för BBQ och livemusik i solnedgången. Allt till ett fantastiskt sommarpris! Kan det bli bättre? -Så, vem tar du med dig hit i sommar? .
  .
  📸 Repost från weddingsbyme .
  .
  #lifelessordinary #thelodgeresort #summeratthelodge #167meteröverhavet #honulelespa #bbq #mtb #mountainbike #skåneleden #smakvandring #islandshäst #sleipnirsängar #ragk #sjöbogk #vandring #skåneleden #lifewithmini #visitlund #visitskane #visitsweden #romeleåsen #veberodnu #genarp #dalby
  ...

  431 18

  Åh mamma och pappas trädgård.... den är helt fantastisk. Bäcken porlar och rådjuren hälsar på. Det är magiskt!!!! Vackra Veberöd❤
  #veberodnu #veberöd #autumn #skåne #körsbärsdalen #influencer #blogger #blogg #sweden
  ...

  595 14

  Wow! Vi vann priset "Luxury Forest Spa 2020" i den internationella tävlingen worldluxuryspaawards 👊🏻

  Tusen tack för era röster på oss, vi är otroligt stolta över priset! 🥂🌺🙌

  Läs mer om priset och vår bedömning i länken i vår bio.
  ...

  782 49

  Spanaren har fått korn på nåt... #veberöd #veberodnu ...

  34 3

  I Veberöd går ankorna på övergångsstället #veberodnu #väluppfostrade #säkerhetenframförallt ...

  43 1

  Säg Ja!
  Ja till nybilsbonus, 3 års fri service och vinterhjul när du köpet en ny Renault. Och självklart ingår 5 års garanti.
  #sjöbo #simrishamn #bilbengtsson #handlaiystad #veberodnu #veberöd #ystad
  ...

  11 0
 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/