Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Föreningar

Published on april 8th, 2020 | by admin

0

Kul med badminton

Efter ett tag i karantän börjar man tröttna på att sitta ensam hemma och många barn blir rastlösa. Som tur är anordnade Veberöds badmintonförening ett träningsläger för barn under onsdagen. Klockan nio var tolv förväntansfulla barn på plats i Svaleboskolans idrottshall. Det tar inte lång tid förrän vattenflaskor står utspridda på golvet och barnen lär sig grunderna inom badminton.

Efter ett tag hålls en genomgång om hur man ska röra sig på banan. Snabbhet i fötterna står i centrum och ledarna visar hur man på bästa sätt får ett bra fotarbete. Genom att hoppa lite lätt på stället kan man snabbt göra ett utfallssteg och fånga fjäderbollen som annars hade landat på marken. Ledarna poängterar även hur viktigt det är att foten under knäet är rak så att man inte skadar sig. En av ledarna placerar ut fyra gula fjäderbollar i en rektangel för att visa hur övningen ska gå till. Genom att göra utfallssteg tar man upp en boll i taget och flyttar den till en annan plats på golvet. Istället för att springa längst rektangelns omkrets ska man jobba sig in till mitten efter att man har tagit upp en boll.

Snart därefter går barnen ihop i par för att påbörja övningen. De som inte är på banan och gör övningen, ska under tiden jobba med fotarbete. Genom att använda sig av linjerna på golvet jobbar barnen fram och tillbaka med fötterna. Efter ett tag byter de som har varit på planen plats med dem som har övat fotarbete under tiden. När musiken drar igång påbörjar samtliga sin nya övning. Därefter drar en liknande övning igång, fast denna gång med rack. Ledarna visar hur man kan fånga bollen på två olika sätt; antingen genom att göra ett utfall med det närmaste benet eller det bortre. Barnen får även olika tips, däribland hur man aldrig ska ha ryggen mot motståndaren. Övningen byggs på genom att barnen får lära sig hur man fångar en boll som kommer långt bak eller långt fram. Även denna gång får de mer specifika tips om hur man ska röra sig för att få ett så bra slag som möjligt. Under dagens gång får man se hur samtliga barn utvecklas och blir bättre badmintonspelare.

Kolla gärna in mer på deras hemsida HÄR

/ Laura Lundell

smarta


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • Blomning i Körsbärsdalen

  Just nu 0% blomning! Vi gissar att det blommar fullt i början på maj.

 • april

  18aprHeldagBlodgivarebuss

  28apr09:30- 12:00Skogsbad

 • Landäng
 • Ica
 • Pizzeria nice
 • Almasoft
  Köksland
  Solar Plexus
  Veberöds församling
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/