Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Bygden

Published on juni 14th, 2015 | by admin

100% eko på Mossagårdsfestivalen

Liksom alla år är Mossagårdsfestivalen ekologisk, men i år har man gått steget längre. I år är festivalen även helt vegetarisk. Man kan till och med åka häst och vagn taxi från Veberöd ut till festivalområdet. Fokuset för festivalen är de ekologiska värdena och att värna om naturen.

När jag går in på festivalområdet slås jag av hur mysigt det är. Först kommer jag till ett litet café där det serveras ekologiska kakor och andra sötsaker. Det ligger harmoniskt belagt med en omringande trädgård. När jag passerat caféet kommer jag till den lilla butiken som säljer allt från ekologiska äpplen till havremjölk. Runt hörnan spelar ”Sorgenfri” på scenen och lite längre bort får barnen pyssla med återvunna material. Barnen erbjuds även att hoppa i höet och man kan cykla sin egen smoothie på en medelhavsinspirerad sandstrand med solstolar och juicebar. Vid ponnyridningen träffar jag Ebba-Maria Olson som äger gården och arrangerar festivalen.

Jag undrar förstås hur festivalen började. Ebba-Maria berättar att de år 2008 hade ett jubileum för att fira att deras ekologiska grönsakslådor hade funnits i 10 år. Då var det bara tänkt som en engångsföreteelse men eftersom det var en sådan succé bestämde de sig för att fortsätta. Sedan starten har det kommit fler aktiviteter och man har haft flera kända artister, bland annat Thomas Di Leva och Louise Hoffsten. Ebba-Maria tror att det är viktigt för de kändisar som är där att värna om miljön och att det inte handlar så mycket om pengar för dem. Många av artisterna tycker det är viktigt att ena natur och kultur. Under de tre festivaldagarna har de runt 1200 besökare och det kommer gäster från Danmark, Polen och USA. Det är fem personer som jobbar med festivalen och dessutom finns det runt 30-40 volontärer på plats under festivaldagarna. I köket står kocken Jens Modeer vars mat lagas till uppskattningsvis 97,9% ekologiskt och sockerfritt.

Ex-veberödsbor som upplever festivalen för andra gången. ”Festivalen är mysig och det är intressant med ekologisk odling”. Maten och stämningen på festivalen är bra.

SONY DSC

Ebba-Maria Olson, andra generationen som driver gården.

Det är en fantastisk festival och jag jag förstår verkligen vad Ebba-Maria menar när hon säger att det har tagit ett halvår att bygga upp allt. Ett stort tack till arrangörerna på Mossagårdsfestivalen för en fantastisk festival med ett mycket intressant tema.

Gårdsbutiken har öppet Fredagar kl 11-18 och Lördagar kl 11-16. Ikväll spelar Maia Hirasawa på festivalen, missa inte det! Kolla gärna in deras hemsida HÄR

Australien 2015 151/ Josefin Bengtsson

smarta


About the AuthorBack to Top ↑
 • maj

  Inga event

 • Landäng
 • Adderat
 • Ettans
 • Veberöds församling
  Mias ide o atelje
  Empoli
  sotarna
 • Gilla oss gärna :)

 • This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No posts found.

  Make sure this account has posts available on instagram.com.

 • Populära inlägg och sidor

 • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/