Veberöds Kakelkompani
JV taxi
Lindfors

Företag

Published on oktober 11th, 2015 | by admin

Vem är Annica på Medicinsk Fotvård?

Namn: Annica Nilsson Hansmark

Familj: Gift, två barn

Bor: Veberöd

Redan som liten drömde Annica om att bli fotvårdsspecialist. Jag tittar lite förvånat på Annica och jag förstår att jag inte är den enda som tycker att det är ett märkligt drömyrke. Men för Annica finns det inga hemska eller illaluktande fötter. Hon tycker rent av att det är roligt att hålla på med fötter. Det var dock ingen självklarhet att det var detta hon skulle jobba med. Efter gymnasiet började Annica arbeta som sekreterare på flera storta företag i Lund. Hon träffade kärleken som hon följde med till Italien när han fick utlandstjänst. I Italien stannade de i sju år där de bestämde sig för att bilda familj. Därefter flyttade de till Saudiarabien för ytterligare tre års utlandstjänst. Under tiden var Annica tjänstledig från företaget hon arbetade på i Lund. När de efter tio år bestämde sig för att flytta tillbaka till Sverige fanns inte längre Annicas tjänst som sekreterare kvar. Annica var måttligt glad över detta då hon trivdes så bra på företaget. Hon blev ombedd att gå till en jobbcoach, vilket hon motvilligt gjorde. Coachen frågade om det fanns något hon alltid hade drömt om att bli och hon svarade ”fotvårdsspecialist”. Där och då insåg hon att det trots allt var det hon skulle göra. Hon gick en utbildning på etthalvår och blev medicinsk fotvårdsspecialist. Hon jobbade sedan i tre år innan hon kunde auktorisera sig och fick då möjlighet att söka för att arbeta för Kommunen och Region Skåne. Att bli auktoriserad var sedan arbetets början en stor morot för Annica. Att fortsätta utbilda sig har varit viktigt för henne och det märks tydligt på väggen av diplom.

Hon började som många andra i en liten lokal som hon snart växte ur. Nu tio år senare har hon en rymlig lokal och alltid fullt upp. Som Auktoriserad Fotvårdsspecialist behandlar hon många patienter med till exempel diabetes. På grund av dålig blodcirkulation i ben och fötter är det lätt att små sår växer och inte läker. Andra patienter kan vara de som mest vill bli lite ompysslade. Hon behandlar även fotvårtor och liktornar, tar hand om nageltrång, nagelsvamp, hälsprickor med mera. Hon berättar att det är såväl kvinnor som män som kommer till henne och hon har patienter i alla åldrar.

En behandling tar en timme och hon ger alltid fot- och underbensmassage, rensar naglar och filar bort förhårdnader. Därefter hjälper hon patienten med det hon eller han vill ha hjälp med. Hon avslutar sedan alltid med ytterligare fot- och underbensmassage.

Jag undrar såklart om hon har stött på några motgångar på sin resa. Annica svarar att det såklart finns för- och nackdelar med att arbeta i byn, men hon berättar särskilt varmt om när hon är på demensboende och hon verkligen kan se hur positivt de gamla reagerar på beröring. ”Det sitter så mycket känslor i beröring” berättar Annica. Hon berättar även hur hennes kunder blev som rehabilitering för henne när hon drabbades av hudcancer för tre år sedan. Kunderna hjälpte henne omedvetet att komma tillbaka på banan igen.

Annica har arbetat som Fotvårdsspecialist i tio år nu i oktober. Hon ser ljust på framtiden och hoppas att hennes företag kan fortsätta växa. Hon tänker fortsätta att utbilda sig och hålla sig uppdaterad. Under de nästan tre timmar jag intervjuat henne har jag förstått att hon är en otroligt positiv person som är övertygad om att allting går. Hon har ett oslagbart förhållningssätt till sina konkurrenter, eller komplement som hon väljer att kalla dem. Hon ser verkligen samarbete mellan byns företag som något positivt.

All lycka i framtiden, önskar vi på Veberod.nu

/JosefinIMG_5447

IMG_5450 (1)

 

Sbis


About the AuthorBack to Top ↑
 • mars

  17mar08:00- 14:00Spin of Hope

  17mar10:00Pyssel för vuxna

  22mar18:00Författarbesök: Malin Haawind

  22mar19:00Qvärlöv sträng o pipa, Bonnajazz o ballader

  Visa fler event
 • UA Syd
  Fastighetsbyrån
  Veberöds bilverkstad
  Östarp
 • Bäckströms Kakel
  Adderat
  Hälsokost
  Bengts Hästsport
  Ica
  artteam
 • Apotek
  Ettans
  Björnstorps snickeri
  Veberöds trafikskola
  Landäng
  Trafik & fastfood
  Björkhaga plantskola
  Omtanken
  Novakliniken
  Nilssons Blomsterhandel
 • Veberöds församling
  Sparbanken Skåne
  Actic2
  Djurshopen
 • Gilla oss gärna :)

 • Instagram – #veberodnu

  Här får ni gärna lägga upp egna kul bilder om Veberöd :)
 • Senaste från Medborgarkontoret

  Den 5:e mars är det informationskväll om LKFs byggnation av 24 lägenheter för nyanlända.
Se mer information här: http://veberod.nu/event-directory/

  Den 5:e mars är det informationskväll om LKF's byggnation av 24 lägenheter för nyanlända.
  Se mer information här: veberod.nu/event-directory/
  ... Se merSe mindre

 • Populära inlägg & sidor

 • Våra gillare :)