Lindfors
JV taxi
Veberöds Kakelkompani

Föreningar

Published on mars 23rd, 2015 | by admin

Veberöds upptäckarscouter vann tävling på Scouternas dag!

Scouternas dag uppmärksammades i år i Malmö där scouter från olika kårer samlades för att tävla i spännande övningar. Ett gäng upptäckarscouter från Veberöd ställde upp i tävlingen med ett stjärnklart mål i sikte; vinst. Upptäckare är det som tidigare hette Juniorscout och det är man när man är 10-12 år gammal.

– ”För första gången skulle Upptäckerna från Veberöd delta i tävlingen ”Scouternas Dag” i Slottsparken i Malmö. Sex stycken yrvakna scouter träffades på Scoutgården för gemensam avgång redan kl. 8 lördag morgon”, berättar Mette Martinsen, scoutledare på avdelningen. ”De sa redan på vägen in i bilen att de skulle dit och vinna. Vi försökte prata med de på scoutvis om att det är ju precis lika viktigt att vara med sina kompisar och känna att man samarbetar och har kul. Javisst, och sedan ska vi vinna, var slutklämmen på det. ”

När scouterna anlände till Malmö väntade spännande övningar, många med inslag av samarbete. Just att kunna samarbeta är nyckeln till framgång inom scoutvärlden och en av grundpelarna i verksamheten.

-”Patrullen gick runt på 8 olika kontroller, där de skulle flytta riskorn med spispinnar, fånga sushi med krok, kasta bollar i en älgaröv/koröv (öppet för olika tolkningar här), mäta upp exakt mått med ris utan våg, koka upp vatten på tid (bygga 3-foting, klyva ved och göra upp eld först så klart) och massa annat. En viss Japan-inspiration kan man säga, kul med tanke på att World Scout Jamboree 2015 är i Japan. Då de kom till vår kontroll som den sista, och de nöjda berättade att de hade 550,5 poäng, blev vi imponerade, men när vi såg att de hade fått väldigt dålig poäng på 2 kontroller dalade hoppet en aning, får jag erkänna. Men samtidig – hur många andra upptäckerscouter har de historiska fakta angående scoutrörelsen klart för sig? Vi väntade och väntade tillsammans med patruller från Djupadal, Slottstaden, Påarp, Södra Sandby, Dalby, Staffanstorp och många andra ställen, och äntligen vid 15.15 hade Malmö ett resultat. Det blev utropat 1:a, 2:a och 3:e plats för alla åldersgrupper – Bävrar, Spårare, Upptäckare och Äventyrare. Lyckan var stor när patrullen från Veberöd vann. De fick välja premie först, och de kom snabbt överens om att välja en Murikka, för det var den största premien. Ibland kommer man långt med att vara lite kaxig och ha tro på sig själv, eller berodde framgången på att de just hade kul och samarbetade bra med varandra kanske. Att snabbt kunna ta ett gemensamt beslut har de i alla fall bevisat att de kan. Det ska bli kul att laga mat i den nya Murikkan – det får vi testa på kårlägret på Kristi Himmelfärd. ”

Vi gratulerar upptäckarna till vinsten och hoppas att Murikkan kan leverera många goda maträtter.

På fotot ser vi från vänster Pontus, Victoria, Jana, Tea, Hanna, William och en mycket stolt ledare, Stefan. De fick även med sig en vandrarpokal med en ficklampa som är symbolen för Upptäckarna. De får ställa upp och försvara sin titel nästa år. 

11082927_10205314212446627_568271292_n

Sbis


About the AuthorBack to Top ↑
 • augusti

  21aug13:00- 15:00Stimulans i vardagen

  21aug18:00- 19:30Tyck till om utbyggnadsplanerna för Idalafältet

  25augHeldagAntivåldsgalan

  25aug10:00Klubbmästerskap tennis

  Visa fler event
 • Östarp
  Veberöds bilverkstad
  Fastighetsbyrån
 • Ica
  Hälsokost
  Adderat
  Bengts Hästsport
  Takarbetarna
  artteam
 • Novakliniken
  Veberöds trafikskola
  Apotek
  Nilssons Blomsterhandel
  Trafik & fastfood
  Omtanken
  Landäng
  Ettans
  Björkhaga plantskola
  Björnstorps snickeri
 • Hairdo
  Sparbanken Skåne
  Körsbärsdalens B&B
  Rörmokarna i Skåne
 • Gilla oss gärna :)

 • Instagram – #veberodnu

  Här får ni gärna lägga upp egna kul bilder om Veberöd :)
 • Senaste från Medborgarkontoret

 • Populära inlägg & sidor

 • Våra gillare :)