Lindfors
Veberöds Kakelkompani
JV taxi

Föreningar

Published on oktober 10th, 2016 | by admin

0

Veberöd för rosa bandet!

Rosa bandet-helgen drog starkt igång med promenadslingan nere vid Scoutgården under lördagsförmiddagen. Under fyra timmar fanns det möjlighet att gå slingan, som för tillfället utrustats med aktiviteter för de gående. De som köpt biljetter fick förutom en härlig promenad bidragit till cancerfonden. Deras namn kom också med i ett senare lotteri med vinster från underbara företag i Veberöd med omnejd, exempel Östarps Gästgivaregård, Veberöds Pub & Pizzeria och The Lodge.

Den rosa helgen fortsatte på söndagen med en inspirerande föreläsning av Lou Rossling. Rosaklätt fyller hon kyrkan med ljus, skratt och värme. Lou relaterar på många sätt till vår vardagsomgivning. Hennes föreläsning är något som verkligen borde upplevas i egen person. Hon kopplar bland annat många av livets insikter och funderingar till hennes tid som pedagog och lärare. Hennes bok ”Tänd dina stjärnögon” handlar om vad barn har lärt henne och några av dem insikterna lät hon oss i publiken ta del av. Hon har bland annat lärt sig av barn, att det viktigaste i en människas liv är vad som finns i hjärtat. En annan situation med barn har fått henne att fundera på hur ofta vi gör missbedömningar. Hon minns händelsen solklart. Ett barn på verksamheten där hon arbetade som pedagog hade kommit fram till henne för att berätta att någon hade tagit hennes mössa. Lou gick ut, såg en pojke med nämnda barns mössa i handen. Utan att tänka hade hon i ren brådska tagit mössan från pojken, gett tillbaka den och sedan skällt ut honom för att ha gjort fel. Det visade sig senare, när pojkens föräldrar ringde upp Lou på kvällen, att han nyss tagit tillbaka mössan från ett annat barn och var på väg att ge tillbaka den till flickan. Hur ofta tror du vi gör missbedömningar i vardagen? Utöver det pratar hon gärna om fördomar, synpunkter och om livet generellt.

 

Som Lou sa, ”Gör det bästa ni kan medan ni är här.”

Tack till lottakåren som organiserat en fin helg, för en fin sak. Stor eloge till er! Lika stor eloge till er veberödsbor (och andra) som på olika sätt bidragit till rosa bandet.

/Linn

img_16831 img_16781

Sbis


About the AuthorKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back to Top ↑
 • april

  22apr16:00Vårkonsert

  26apr19:00Quiz

  27apr06:30- 15:00Ullared med träffpunkten

  27apr - 28apr 2710:00apr 28Toyota 5 år! Kom och fira med oss!

  Visa fler event
 • Fastighetsbyrån
  UA Syd
  Veberöds bilverkstad
  Östarp
 • Bäckströms Kakel
  artteam
  Bengts Hästsport
  Adderat
  Ica
  Hälsokost
 • Björnstorps snickeri
  Björkhaga plantskola
  Nilssons Blomsterhandel
  Novakliniken
  Trafik & fastfood
  Apotek
  Ettans
  Landäng
  Omtanken
  Veberöds trafikskola
 • Hairdo
  Beab
  Humlamaden Rehab
  Handelsbanken
 • Gilla oss gärna :)

 • Instagram – #veberodnu

  Här får ni gärna lägga upp egna kul bilder om Veberöd :)
 • Senaste från Medborgarkontoret

  Den 8 maj är sista chansen innan sommaruppehållet att boka juristjouren på medborgarkontoret.Gratis juridisk rådgivning av juridikstuderande.Boka på 046-3596757 ... Se merSe mindre

 • Populära inlägg & sidor

 • Våra gillare :)