Bilbengtsson
Lindfors
Toyota Sydost
Veberöds Kakelkompani

Föreningar

Published on september 23rd, 2016 | by admin

0

Veberöd – ”byn framåt”

Efter en underbar vår och sommar börjar vi nu gå mot en färggrann höst.

Under den gångna tid har Veberöd som alltid varit full med aktiviteter: Veberödsrundan, föreningsdag på badet, familjedag på Idala, aktiviteter på restauranger, musik och kultur från kulturföreningen för att bara nämna några.

Många ideella krafter i byn kommer även att ge Veberöd en händelserik höst. Här några exempel: Helgen 8-9 oktober blir det olika aktiviteter i motionsslingan och föreläsning i kyrkan i samband med Rosa Bandet.

Något som är speciellt viktigt i vår mediala värld är att vi i byn har möjlighet för barn och ungdomar mellan 7-17 år att lära sig programmera en gång i månaden hos Coder Dojo.

Vad man inte heller får missa är medborgarkontorets utomordentliga service. Förutom all information gällande Lunds Kommun, så levererar de bland annat gratis juristjour 11 oktober och information om närområdesbidrag. Tack vare medborgarkontoret kan vi även påverka hur Veberöds framtid kommer att se ut genom att vi engagerar oss i översiktsplanen som Lunds kommun håller i. Detta är viktigt för Veberöd ligger i Lunds kommuns periferi. Medborgarnas aktiviteter och engagemang måste eftersträva att byn kommer att bli medelpunkt vad gäller utvecklingen av hela bygden. Här krävs mycket driv och ideellt arbete. Näringslivet får vi inte glömma i detta sammanhang för det är viktigt för det skapar sysselsättning i tätorten, så att Veberöd inte blir helt beroende av arbetstillfällen i Lund och Malmö områdena.

Bara under det senaste året har det tillkommit företag eller företag som bytt ägare. Sammanlagd är det ett tiotal. Den 30 september öppnar det mycket efterlängtade Apoteket.

Även andra samarbeten för att stärka näringslivet pågår. Det kommer att finnas nätverksträff för företagare både i september och oktober. Avsikten är att  skapa nya kontakter, nya nätverk för att kunna utveckla företagsverksamheter. Dessa nätverksträff kommer att fortsätta kontinuerligt. Det är möjligt tack vare det framåtskridande samarbetet mellan bland annat företagarföreningen och veberod.nu, vilken har gedigen kunskap om nätverk och är vår marknadsföringsplattform. I deras kalender finner man mycket om vad som sker inom bygden på alla områden.

Till sist måste Eventgruppen, som består av kyrkan, Lions, medborgarkontoret och företagarföreningen nämnas. Gruppen är i full gång med planering inför årets julskyltning söndag den 27 november.

Varmt välkomna till oss!

Lena Staffansson / Veberöds företagarförening

 

smarta
bege


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • oktober

  22okt09:15Gabi berättar om spöken

  22okt18:00Forskarturnén: Människan mot naturen 1-0

  23okt14:30- 16:30Läxhjälp

  24okt14:30Torsdagsklubben

  Visa fler event
 • JR klimat
 • Ica
 • Ettans
 • Herex
  Wendelford
  Köksland
  Med Fotvård
 • Gilla oss gärna :)

 • Åh vilken lycka! Och jag kommer aldrig att avslöja var skattkistan är veberodnu #veberodnu ...

  97 4

  En av Sveriges vackraste platser #körsbärsdalen #veberodnu veberodnu ...

  130 5

  Nu är bloggen uppdaterad med vår utflykt från igår 💖🙏 Länk i profilen ⬆️ #bloggse #körsbärsdalen #veberodnu #familjeutflykt #smultronställe #smultronställeiskåne #skåne #visitskane #veberöd #millimys ...

  50 2

  Det börjar bli grönt i vackra Skåne. Vitsippor börjar täcka marken och knopparna på magnolian växer och förbereder sig på att visa upp sin färgprakt. Hur långt har våren kommit hos dig?
  #spring #vår #våriskåne #veberodnu
  ...

  239 28

  Nu är mitt liv över... Let's be a soccermom #soccer #soccermom #veberodnu veberodnu ...

  111 6

  Lunchdejt med världens bästa!! #niromas veberodnu #veberöd #veberodnu ...

  99 3

  Dansen går ju bra..... #fiskedamm förstör allt :) Mira undrar vad en mangel är.... #veberöd veberodnu #veberodnu ...

  97 2
 • Populära inlägg & sidor

 • Våra gillare :)