JV taxi
Veberöds Kakelkompani
Lindfors

Politik

Published on juli 25th, 2017 | by admin

0

Våra politiker svarar – fråga nr 5

Välkommen till vår serie där vi frågar ut våra lokalpolitiker om vad de tycker i olika frågor.

Våra lokala politiker i byn engagerar och kan Veberöd. Därför startar vi nu en reportageserie som är ett resultat av Byarådet, Veberöds företagarförening, Föreningsalliansen, PRO och SPF som har samlat ihop frågor som man vill helt enkelt se var partierna står vad gäller Veberöds utveckling.

Kanske ett sätt att se var de olika partierna står och kanske till och med en vägledning och för hur ni ska rösta i nästa val?

 

Dagens fråga:

Hur kan partier påverka tryggheten i skolan, var kan göras när problem kvarstår år efter år?


Karin Nilsson

Det är ett bekymmer, vad skall vi föra är alltid en fråga, visst får vi information varje månad av vad som hänt det är ingen rolig läsning. Precidiet i Bsn Lund öster träffar våra rektorer och verksamhetschefer en gång per termin där vi alltid diskuterar frågan så vi är väl insatta i situationen.Det är klart att resurser behövs, men vi har en ganska hög skolpeng i kommunen, vi i centern tror att ett gott samarbete med föräldrar är viktigt i denna fråga, för det är inte alltid pengar som kan vara den bästa hjälpen.Rektorerna har sina dokument som dom skall och följer, så deras rapportering är helt i linje med vad som står på deras agenda.


Camilla Neptune

Politiken kan vara mycket tydligare i krav på rektor. Det duger inte att politiken månad efter månad får rapporter om kränkningar och sedan bara lägger den informationen till handlingarna. Här krävs att man ställer krav på åtgärder till rektor, – Hur har ni tänkt lösa detta? Vad behövs? Osv. Dessutom är vår utgångspunkt att det är mobbaren och inte den som mobbas som ska flyttas, om det går så långt att det blir en sådan valsituation. Liberalerna har nyligen lagt en skrivelse om hur skolan ska agera vid exempelvis kränkningar. Övergripande så är detta med kränkningar och otrygghet ett stort problem, men ger även möjlighet för alla, att börja prata värderingar. Hur är vi mot varandra i vuxenvärlden? Var lär sig barnen sina beteenden?

       


Klas Svanberg

Detta är ett stort problem. Det ligger dock inom den statliga delegation som rektor har och är inget som de kommunala Barn- och Skolnämnderna har någon beslutanderätt i. Barn- och Skolnämnderna får redogörelse för vad som sker men detta sker endast genom informationsärenden

Vad som kan göras på kommunal nivå är att tillsätta en ny rektor eller mer resurser. Inget av dessa alternativ är någon egentlig lösning och Lund har redan en av Sveriges högsta skolpengar.

Däremot kan vi som föräldrar förmodligen åstadkomma mer. Genom att samarbete med lärarna kan vi kanske åstadkomma en lösning men då måste vi även få med oss lärarna.

 


Mikael Thunberg

Skolans personal hanterar vardagen i skolan, politiken behöver se till att det finns tillräckligt med resurser för att hantera tryggheten.


 

Dragan Brankovic

En del skolor i kommunen har ordningsproblem. I vår budget har vi år efter år föreslagit att lärare, vid behov, ska få tjänstemannabefogenheter och på så sätt ha större befogenhet att ingripa vid ordningsstörningar.

Sbis


About the AuthorKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • augusti

  19aug11:00- 16:00Östarpsdagen

  20augHeldagTennis startar

  21aug13:00- 15:00Stimulans i vardagen

  21aug18:00- 19:30Tyck till om utbyggnadsplanerna för Idalafältet

  Visa fler event
 • Fastighetsbyrån
  Veberöds bilverkstad
  Östarp
 • Ica
  Adderat
  Hälsokost
  Takarbetarna
  artteam
  Bengts Hästsport
 • Nilssons Blomsterhandel
  Landäng
  Veberöds trafikskola
  Apotek
  Ettans
  Björkhaga plantskola
  Omtanken
  Novakliniken
  Trafik & fastfood
  Björnstorps snickeri
 • Fothälsan
  Beab
  Style by E
  Veberöds församling
 • Gilla oss gärna :)

 • Instagram – #veberodnu

  Här får ni gärna lägga upp egna kul bilder om Veberöd :)
 • Senaste från Medborgarkontoret

 • Populära inlägg & sidor

 • Våra gillare :)