Lindfors
JV taxi
Veberöds Kakelkompani

Politik

Published on juli 2nd, 2017 | by admin

0

Våra politiker svarar – fråga nr 4

Välkommen till vår serie där vi frågar ut våra lokalpolitiker om vad de tycker i olika frågor.

Våra lokala politiker i byn engagerar och kan Veberöd. Därför startar vi nu en reportageserie som är ett resultat av Byarådet, Veberöds företagarförening, Föreningsalliansen, PRO och SPF som har samlat ihop frågor som man vill helt enkelt se var partierna står vad gäller Veberöds utveckling.

Kanske ett sätt att se var de olika partierna står och kanske till och med en vägledning och för hur ni ska rösta i nästa val?

 

Dagens fråga:

 • Hur ser planeringen för Idalaskolan ut, projektering och tidsplan?

Karin Nilsson

Idalaskolan är beslutad enl. information så tror man att ev invigning vt 2020


Camilla Neptune

Enligt lokalstrategen på kommunkontoret så blir det förhoppningsvis byggstart 2018 och skolan plus idrottshall, redo att tas i drift 2020.


Klas Svanberg

Redan under förra mandatperioden beslutade vi i Byggnadsnämnden om en detaljplan för både Idalaskolan och för den nya idrottshallen.

Efter maktskiftet 2014 infördes en lokalinvesteringsprocess och i den fastnade Idalaskolan i nästan 2,5 år. Nu har Kommun-fullmäktige äntligen beslutat att beställa Idalaskolan och idrottshallen. Beslutet avviker dock från den ritning som har figurerat i ärendet.

Servicenämnden skall nu ta fram ett nytt ritningsunderlag som man sedan kan ansöka om bygglov med. Parallellt med detta skulle projektering och upphandling kunna ske. Från Moderat sida hoppas vi på att detta skall kunna ske till hösten, men kanske troligare under våren 2018.

Vad som kan hända och vad som skulle kunna försena bygget med lång tid är att antingen bygglovet eller upphandlingen överklagas. 


Mikael Thunberg

Beslut är fattat i Kommunfullmäktige om att en ny skola, tvåparallellig F-3 där det även finns plats för 100 förskolebarn. Det byggs även en ny stor idrottshall. Totalkostnad 154 000 000 kronor. Projektering och framtagande av tidsplan pågår och skolan kommer att börja byggas under 2018.


 

Dragan Brankovic

Beslutet togs i fullmäktige i mars. Ekonomin är beräknad, men projekteringen hade då ännu inte påbörjats. För närvarande finns ingen uppgift om när skolan kan vara klar.

smarta


About the AuthorKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • november

  16nov - 18HeldagKampanjhelg SPA - Pooler & Badrum

  17nov11:00Film och pyssel

  20nov09:15Janni hittar hem - teater

  20nov15:00Skrivcirkel

  Visa fler event
 • Fastighetsbyrån
 • Ica
 • Landäng
 • Veberöds församling
  Med Fotvård
  Sparbanken Skåne
  Solar Plexus
 • Gilla oss gärna :)

 • Instagram – #veberodnu

  Här får ni gärna lägga upp egna kul bilder om Veberöd :)
 • Senaste från Medborgarkontoret

 • Populära inlägg & sidor

 • Våra gillare :)