JV taxi
Lindfors
Veberöds Kakelkompani

Företag

Published on maj 28th, 2018 | by admin

0

Telia köper Romelebygdens Kabel-TV

I dagarna såldes Romelebygdens Kabel-TV till Telia. Det är Jan-Inge och Monica Svantesson som säljer vad de en gång startade 1991 och vad de fram till idag, har byggt upp till ett stort lokalt fibernät i Veberöd och Genarp. Ett nät som omfattar hela 2500 kunder. Att Telia är intresserade av Romelebygden är inte så konstigt. Det är en vital bygd med mycket på gång. Företag och familjer vill flytta hit till en miljö som verkligen har härlig natur och vitalitet.

Jan-Inge och Monica ser tillbaka på en härlig tid och har verkligen tyckt om att bygga upp företaget i vår bygd. Det kommer inte att ske några kortsiktiga förändringar. Allt kommer att se ut och vara som vanligt och det är samma personal som jobbar kvar. Telia tar över 2:a juli och på sikt säger Telia att kunderna kommer att få tillgång till deras öppna nät.

Jan-Inge och Monica tackar helt enkelt för sig. Det har varit härligt att få ha jobbat i så härliga byar och tackar alla sina trogna kunder för alla år!

/ Jan Malmgren

Artikel från Skånska Dagbladet

 

Telia:

Nu förstärker Telia sin närvaro som fiberbyggare i Lunds kommun. Genom att förvärva Romelebygdens Kabel TV får kunderna tillgång till Telias öppna nät och möjlighet att välja bland flera leverantörers tjänster för bredband, telefoni och tv. Förvärvet innebär ett tillskott på omkring 2400 kunder.

Lund är en av Sveriges mest växande kommuner. Närmare 2000 nya hushåll etablerar sig i den dynamiska kommunen varje år. Kommunens satsning på digitalisering av såväl tjänster för utbildning och hälsa ligger långt framme och Lund är en av de drivande kommunerna i Sverige för smarta städer i syfte att digitalisera viktig infrastruktur för vägar, kommunikationer, vatten och el.

– En snabb och framtidssäker uppkoppling är avgörande för att boende och företag ska kunna fortsätta att växa i kommunen. Romelebygdens Kabel TV har redan genomfört ett stort arbete i att fibrera tätorterna Veberöd och Genarp och framåt kommer vi ha stor nytta av deras kompetens när vi fortsätter koppla upp kommunen, säger Ove Alm, chef för Telia Infra och ansvarig för Telias fasta och mobila nät i Sverige.

Idag förser Romelebygdens Kabel TV villahushåll och företag med en förstklassig bredbandsuppkoppling via fiber samt tjänster som tv och bredbandstelefoni. Förvärvet innebär att Romelebygdens Kabel TV från och med juli 2018 blir en del av Telia och för de 2400 kunderna innebär det att de på sikt får tillgång till Telias öppna nät.

Sbis


About the AuthorKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Back to Top ↑
 • juni

  20jun19:30Hemmamatch VAIF

  21jun09:00- 12:00Lille midsommar

  29jun14:00- 14:40Trumattack

 • Veberöds bilverkstad
  Östarp
  Fastighetsbyrån
 • Bengts Hästsport
  Bäckströms Kakel
  Adderat
  Takarbetarna
  artteam
  Ica
  Hälsokost
 • Björnstorps snickeri
  Ettans
  Omtanken
  Björkhaga plantskola
  Veberöds trafikskola
  Novakliniken
  Apotek
  Trafik & fastfood
  Nilssons Blomsterhandel
  Landäng
 • Almasoft
  Actic2
  Herex
  sotarna
 • Gilla oss gärna :)

 • Instagram – #veberodnu

  Här får ni gärna lägga upp egna kul bilder om Veberöd :)
 • Senaste från Medborgarkontoret

 • Populära inlägg & sidor

 • Våra gillare :)