JV taxi
Veberöds Kakelkompani
Lindfors

Polisen

polisen2

 

Hej jag heter Esteban och är er områdespolis i Veberöd

Jag gillar verkligen Veberöd och jag jobbar mycket för att alla ni Veberödsbor ska känna att polisen finns för er och att ni kunna vara trygga i er vardag. Samarbetet med er medborgare är en vinnande faktor om vi ska göra Veberöd så säker vi kan. Mitt mål är att kunna jobba ungefär som den gamla ”kvarterspolisen” som alla kände och kunde stoppa för att växla några ord med. Vi tillsammans, med hjälp av er som bor, jobbar och/eller helt enkelt älskar Veberöd, kan göra byn till den tryggaste byn i östra Lund!

Jag brukar ha som mål att jobba så allsidigt som möjligt. Jag kan till exempel börja dagen med en trafikövervakning så att barnen som ska till skolan cyklar eller går tryggt. Därefter kan det hända att jag kör lite runt om i byn, pratar med olika aktörer och ser så att allt är i ordning. Ett skolbesök brukar ofta få plats i mitt schema. Det är alltid givande att prata med skolungdomarna gällande deras vardag och deras funderingar. Huvudsyftet i mitt arbete brukar vara att bygga kontakter med medborgarna, butiksinnehavarna och andra aktörer som tillsammans med mig kan skapa ett bra nätverk. Sedan får man se vad dagen har att erbjuda. Ena dagen är inte den andra lik. Jag har till exempel som vana att en till två gånger i månaden spela boll med barnen på fritidsgården. Inte ett direkt polisiärt uppdrag, men det är roligt att vara delaktig i deras vardag. Om något skulle hända, och du snabbt behöver hjälp av polisen, ska du alltid ringa 112. Då kommer du till vår ledningscentral, och där görs till att börja med en bedömning av vilken prioritet ärendet har. Liv och hälsa går alltid först. Ledningscentralen skickar sedan ut ärendet till den lediga polisbil som finns närmast. Om något händer i Veberöd och jag finns här, så skickas jag till platsen. Det kan också hända att jag skickas till adresser utanför Veberöd, om det händer något akut där, eller att andra poliser skickas hit. Men som områdespolis får jag alltid reda på det som hänt i Veberöd, genom de händelserapporter som skrivs vid vår ledningscentral.

Vill du komma i kontakt med mig gällande iakttagelser som du tror är bra för mig att veta, trafikrelaterade funderingar, klagomål eller annat, så kan du ringa eller sms:a mig på: 0708-25 16 23. (Observera att detta nummer inte är en larmtelefon! Om du behöver akut hjälp ska du alltid ringa 112. Vill du lämna tips, ställa allmänna frågor eller göra en polisanmälan ringer du 114 14.)

/Esteban

Våra facebook-inlägg som handlar om Veberöd och dess grannbyar.


Back to Top ↑