Toyota Sydost
Bilbengtsson
Lindfors
Veberöds Kakelkompani

Bygden

Published on november 30th, 2015 | by admin

Julskyltning i byn!

Julskyltningen i Veberöd varade under 4 timmar fulla med julstämning. Långt innan klockan slagit 15 förberedde man sina butiker, bord och försäljningar. Tyvärr ingen snö detta år heller, men trots det fick vi smak av julandan i dess olika former.

Första advent invigdes på bibliotekets trappa av VFF som glatt hälsade alla välkomna. Därtill uppträdde Candy Mix Crew samt Jumping Joe, som fick alla barnen att skratta. Strax efter detta var det godisregn på bibliotekets parkering, något som uppskattades mycket av de små. Klockan 16:15 uppträdde Danse deRue samt ett härligt litet luciatåg från fritidsgården.

Veberöd lös upp av ljusslingor och julsång. Lottdragningar, auktioner (lions), krabbelurutdelning (scouterna) och mycket mera. Inte minst den traditionella pepparkakstävlingen som anordnas lagom till julskyltningen varje år. Där fick vi som vanligt se många kreativa konstverk! Håll utkik efter vinnaren på biblioteket! Även andra välkända moment syntes i byn, så som turerna med häst och vagn och tomten som delade ut godis till alla snälla barn utanför biblioteket. Inte minst Esteban, som har patrullerat runt i byn under kvällen och även många andra dagar. En genuint härlig kille med humorn tydlig när ”it’s the sound of the police” spelar upp som ringsignal. Esteban fungerar som en trygghet för många i byn och här togs även chansen att komma med önskemål och synpunkter. Helt klart en person som uppskattas här i vår lilla by. Esteban har även gjort sig populär bland barnen som hejar glatt när han går förbi. Leendet på den lilla killen som fick en brofist av honom för att de hade matchande reflexvästar visar väl uppskattningen för honom, hos såväl stora som små. Men vi har också sett nya deltagare, som vi hoppas få se nästa år också!

Kvällen avslutades med en eldshow på parkeringen utanför kyrkbacken och därefter med en konsert inne i kyrkan. Jag tror ingen kunde motstå smågrabbarna som satt sig fint på marken och fascinerat wow:ade så fort någonting häftigt skedde med elden.

Vi är mycket glada över att höra att Veberöds julskyltning även gjort sig känd på andra håll, så som Sjöbo och Harlösa och hoppas på att få se er nästa år igen! Vi är även mycket nöjda över alla de eldsjälsnomineringar som kommit in. Vinnaren presenteras på valborg, så än finns det tid att nominera fler!

/ Linn Malmgren

j20 j19 j23 j25 j24 j26

j1j10 j13 j12  j11j14 j15 j16 j17    j21 j22    j3 j4 j5 j6 j9j7 j8

j27 j28

bege
smarta


About the AuthorBack to Top ↑
 • oktober

  22okt09:15Gabi berättar om spöken

  22okt18:00Forskarturnén: Människan mot naturen 1-0

  23okt14:30- 16:30Läxhjälp

  24okt14:30Torsdagsklubben

  Visa fler event
 • Fastighetsbyrån
 • Adderat
 • Ettans
 • Beab
  Empoli
  Wendelford
  sotarna
 • Gilla oss gärna :)

 • Åh vilken lycka! Och jag kommer aldrig att avslöja var skattkistan är veberodnu #veberodnu ...

  97 4

  En av Sveriges vackraste platser #körsbärsdalen #veberodnu veberodnu ...

  130 5

  Nu är bloggen uppdaterad med vår utflykt från igår 💖🙏 Länk i profilen ⬆️ #bloggse #körsbärsdalen #veberodnu #familjeutflykt #smultronställe #smultronställeiskåne #skåne #visitskane #veberöd #millimys ...

  50 2

  Det börjar bli grönt i vackra Skåne. Vitsippor börjar täcka marken och knopparna på magnolian växer och förbereder sig på att visa upp sin färgprakt. Hur långt har våren kommit hos dig?
  #spring #vår #våriskåne #veberodnu
  ...

  239 28

  Nu är mitt liv över... Let's be a soccermom #soccer #soccermom #veberodnu veberodnu ...

  111 6

  Lunchdejt med världens bästa!! #niromas veberodnu #veberöd #veberodnu ...

  99 3

  Dansen går ju bra..... #fiskedamm förstör allt :) Mira undrar vad en mangel är.... #veberöd veberodnu #veberodnu ...

  97 2
 • Populära inlägg & sidor

 • Våra gillare :)