Toyota Sydost
Lindfors
Bilbengtsson
Veberöds Kakelkompani

Kommun

Published on januari 24th, 2019 | by admin

0

Idalaskolan påbörjad

Äntligen är produktionen av Idalaskolan igång! 

Det har varit projektering under hela hösten samt en del markarbeten och nu står skolbyggnadens bottenvåning och idrottshallens stomme i princip klara. Själva skolan ska få en våning till innan taket påbörjas. Det är mycket betong i skolan och utvändigt kommer man sen att mura med röd tegel, en del inslag av grå fasadskivor samt vita fönster och sedan ett grått plåttak.

Idrottshallen är en stålstomme med plåtkassetter som fasad. Plåten är i svagt skiftande grå nyanser och med olika glans. På taket till idrottshallen kommer solceller att monteras för en del av elförsörjningen till skolan.

Skolan är en F-3-skola för 200 elever och en förskola för 100 barn. Till skolan finns ett tillagningskök och matsal. Kapacitet för 400 portioner. Skolan planeras för att kunna byggas ut mot öster om behov uppstår.

Utemiljön är väl tilltagen och man har för avsikt att spara en del av träden – såväl de mindre som större. Entreprenören har inte inhägnat hela skolgården än utan låter Veberödsborna använda sina invanda promenadstigar så länge.

Lundafastigheter har anlitat Er-Ho Byggnads AB för att uppföra skolan på totalentreprenad, det vill säga de gör detaljprojekteringen med hjälp av sina entreprenörer och deras konsulter.

Planerna är att skolan, utemiljön och idrottshallen ska vara klara under våren 2020, därefter blir det möblering mm så barnen och personalen kan komma igång till höstterminen 2020.

/Jan Malmgren

Byns egen Mikael Isberg som håller i bygget för Er-ho! Toppen att vi har en Veberödsbo, då vet man ju att det blir bra 🙂

 

smarta
bege


About the AuthorLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • november

  21nov14:30Torsdagsklubben

  22novHeldagInfluensavaccin

  22nov15:00Bokcafé

  23nov14:00- 18:00Trädgårdsinspiration

  Visa fler event
 • Fastighetsbyrån
 • Bengts Hästsport
 • Omtanken
 • Wendelford
  Empoli
  Mias ide o atelje
  Almasoft
 • Gilla oss gärna :)

 • En av Sveriges vackraste platser #körsbärsdalen #veberodnu veberodnu ...

  130 5

  Nu är bloggen uppdaterad med vår utflykt från igår 💖🙏 Länk i profilen ⬆️ #bloggse #körsbärsdalen #veberodnu #familjeutflykt #smultronställe #smultronställeiskåne #skåne #visitskane #veberöd #millimys ...

  50 2

  Åh vilken lycka! Och jag kommer aldrig att avslöja var skattkistan är veberodnu #veberodnu ...

  97 4

  Lunchdejt med världens bästa!! #niromas veberodnu #veberöd #veberodnu ...

  99 3

  Dansen går ju bra..... #fiskedamm förstör allt :) Mira undrar vad en mangel är.... #veberöd veberodnu #veberodnu ...

  97 2

  Nu är mitt liv över... Let's be a soccermom #soccer #soccermom #veberodnu veberodnu ...

  111 6

  Åhhh jag är så peppad! Jag fick frågan från vårt Bibliotek i Veberöd om jag ville komma & prata Feelgood - boktips! Såklart jag ville! På facebook kan du rösta på deras sida om det passar bäst en vardagskväll eller en lördagseftermiddag 🤩📚
  #feelgood #feelgoodfrossa #feelgoodfrossamedmillimys #veberodnu #millimys #boktips #älskaböcker #vårläsning #bokblogg #bokbloggare #lästips #boknörd
  ...

  101 27
 • Populära inlägg & sidor

 • Våra gillare :)