Lindfors
Bilbengtsson
Toyota Sydost
Veberöds Kakelkompani

Föreningar

Published on maj 23rd, 2018 | by admin

0

Fullt sving på Romeleåsens GK

Under de senaste veckorna har vi fått smaka av riktigt fint sommarväder här i Veberöd, ett väder som minst sagt passar bra att spela golf i. 156 stycken deltagare tog över Romeleåsens golfklubb för startskottet av Teen tour. Tävlingen riktar sig till åldrarna 13-21 och spelas i tre olika nivåer. I helgen spelades det på elit-nivå, det vill säga den högsta nivån. Tävlingen samlar Sveriges bästa ungdomar och bjuder på golf i 2-3 dagar, beroende på hur väl man spelar. Alla deltagare spelar de två första dagarna, sedan kvalar sig de 60 bästa vidare till söndagens spel. 

Det är slaggolf som gäller, där man räknar antalet slag oberoende handicap. Efter vart tredje hål sker en resultatrapportering, till en av funktionärerna. Förutom att banan hållit över 150 fantastiskt duktiga spelare, har även ca 25 funktionärer ställt upp om dagen och sett till att allting går som det ska och överlag är hjälpsamma. 

Såväl funktionärer som ansvariga berömmer ungdomarna för sitt spel. Från Romeleåsens GK spelade 5 stycken spelare; Albin Tidén, Gustav Nilsson, Simon och David Sandqvist och Edwin Persson. Resterande kom från Sveriges alla möjliga hörn och klubbar – somliga har till och med färdas så långt att man har fått slå upp en temporär campingplats på parkeringen, tills den ursprungliga är färdiggjord. 

Det känns väldigt underligt att tänka på att för 2 månader sedan låg det snö på marken. Under den tiden har Bosse, Björn och Peppe lyckats få banan i toppskick! Klubben belönas med ett Stimp-värde på 11,4 meter. För er som inte pratar golfspråk är detta ett värde som mäter hur bra en golfboll rullar på green. Desto längre bollen kommer, desto bättre green. Att få ett värde på 11,4 meter är riktigt bra och det tycktes även uppskattas utav spelarna. 

Om ungefär 2 veckor håller klubben sin nästa tävling, återigen Teen Tour, men på nivå 2, även kallad future. Kommer du och tittar?

/Linn Malmgren 

bege
smarta


About the AuthorKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
 • juli

  18jul14:00- 14:40Då fåglar byggde bon i gamla gubbars skägg

  22jul19:00- 21:00Kv. Arken

  22jul19:00- 20:00Kv. Arken

  23jul14:00- 16:00Prova på mangateckning

  Visa fler event
 • Fastighetsbyrån
 • Bengts Hästsport
 • Trafik & fastfood
 • sotarna
  Med Fotvård
  Beab
  Wendelford
 • Gilla oss gärna :)

 • Populära inlägg & sidor

 • Våra gillare :)