Veberöds Kakelkompani
Lindfors
JV taxi

Föreningar

Published on mars 4th, 2016 | by admin

0

Företagarföreningen får ny ordförande

Vi träffar företagarföreningens nya ordförande, Lena Staffansson, i hennes Hälsobutik i Veberöd. Lena är en alltid glad dam med mycket energi, en energi som hon gärna lägger för att uppmuntra det lokala näringslivet i byn.

För några dagar sedan blev Lena den nya ordförande efter Lennart Fridh och vi vill så klart ta reda på vad Lena kommer att ha för vision med företagarföreningen framåt.

Lena, som bor i Flyingeby, berättar att hon blev förtjust i Veberöd och väldigt glad över hur byn har mottagit henne. Hon tror mycket på att samarbete kan göra mycket för byns näringsliv och dess utveckling. Lena berättar direkt att hon vill tacka Lennart Fridh för sin insats som ordförande, som verkligen brinner för sin by. Avgående detta år i företagarföreningen är Markus Möller, vice ordförande, som haft ett brinnande engagemang. Även stort tack till Marita Thorgren Bengtsson, som avgår som ledamot, som med  stort engagemang drivit föreningen framåt, inte minst med att söka stipendier (för våra julskyltningar och vårmarknader), deltagit i Eventgruppen, uppsökt våra medlemmar med olika ärenden. Även ett stort tack till Katarina Cronqvist.

Riktigt roligt, fortsätter Lena är att vi fått in 3 nya medlemmar i styrelsen, nämligen:

Mia Hjortronsteen, ägare av Mia´s Ide och Atelje, Madeleine Månsson, ägare av Veberöds Webb E-handel och Nebil Charchafache, vår nya apotekare. Personer som säkert kommer att tillföra mycket till byn, säger Lena.

Väldigt spännande ska det bli säger Lena, som entusiastiskt berättar att hon vill att kommunikation, samarbete och utveckling, ska bli ledande ord för företagarföreningen. För mig som ordförande är kommunikation, öppna dialoger, samarbeten att hitta de olika sätt på vilket vi kan stärka byns företag det viktigaste. Det gör vi tillsammans. Jag är öppen för alla synpunkter, kommer gärna och hälsar på och självklart är alla välkomna till min butik för att ta ett litet snack. Jag vill gärna lära känna företagen och deras potential här i byn.

/ Jan Malmgren

 

 

Veberöds Företagarförening är en ideell verksamhet som syftar att hålla Veberöd levande och att främja företagandet i byn. Föreningen samverkar med olika aktörer och grupperingar, så det blir synligt vilka företag som finns, vi informerar och kommunicera sådant som är intressant för företagen, som till exempel upphandlingar, informationsträffar eller nytt som är på gång.
Som medlem kommer du att delta i olika marknadsföringsaktiviteter som tex julskyltning och vårmarknad i Veberöd. För att kunna finansiera marknadsföringen av våra aktiviteter arbetar vi aktivt med att söka olika former av bidrag från stiftelser, kommun, landsting, EU.

Föreningen jobbar med att få hit nya företag och invånare tillsammans med bland annat Lunds Näringsliv
För att vi ska lyckas med detta behöver vi varje medlem och deras engagemang i föreningen. Det är mycket viktigt för oss att ha en öppen dialog med våra medlemmar, så vi skapar ett starkt samarbete. Tillsammans kan vi hålla byn levande och på så sätt utveckla våra verksamheter.

Reportage om LENA

 

Sbis


About the AuthorKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back to Top ↑
 • februari

  23feb14:00- 16:00Prova på innebandy i hallen - Sportlov - Fritid

  27feb13:00- 15:00Paketspelet

  27feb15:00Film

  27feb18:00- 20:00Skrivcirkel

  Visa fler event
 • Östarp
  Veberöds bilverkstad
  Fastighetsbyrån
  UA Syd
 • Adderat
  Bäckströms Kakel
  Bengts Hästsport
  Hälsokost
  artteam
  Ica
 • Nilssons Blomsterhandel
  Landäng
  Björnstorps snickeri
  Ettans
  Trafik & fastfood
  Novakliniken
  Veberöds trafikskola
  Omtanken
  Apotek
  Björkhaga plantskola
 • Djurshopen
  Handelsbanken
  Actic2
  Hairdo
 • Gilla oss gärna :)

 • Instagram – #veberodnu

  Här får ni gärna lägga upp egna kul bilder om Veberöd :)
 • Senaste från Medborgarkontoret

  Finns det någon därute som är intresserad av " extraknäck" 6 tim i veckan. Hör av er till June på medborgarkontoret 046-356757 för mer information. ... Se merSe mindre

 • Populära inlägg & sidor

 • Våra gillare :)