JV taxi
Veberöds Kakelkompani
Lindfors

Polis

Published on november 5th, 2016 | by admin

0

Esteban informerar

Nu har hösten kommit med råge och mörkret bjuder in till ökad brottslighet. Tyvärr finns det redan några grannar i Veberöd som har blivit drabbad av inbrott i deras bostäder. Det är omöjligt att skydda sig till 100% mot inbrott men man kan göra det svårare och mindre attraktivt att ge sig på din bostad.

Tänk på att de flesta som gör inbrott rekar inför ”jobbet”. Det gäller att skapa illusionen om att det är någon hemma. De flesta av inbrottstjuvar vill undvika en konfrontation för att inte kunna bli igenkända.

Vi som människor gillar rutiner och de flesta av oss agerar ungefär likadant innan man lämnar bostaden. Detta kan uppmärksammas och därför ska man försöka ”lura” den som eventuell rekar för inbrott.

Exempel på saker som man kan tänka på är hur man parkerar bilen, när man tömmer brevlådan, hur det ser ut vid frukostbordet m m.

Vi gillar att lämna huset i bästa ordningen så att man slipper börja med att plocka undan frukosten när vi kommer hem från jobbet men en sån enkel sak som att lämna gärna flingorskålen kvar på bordet och morgontidningen så vet den som rekar inte om du är hemma eller du har gått till jobbet. Om du jobbar länge eller har långt till jobbet/skolan be då en granne om de kan tömma brevlådan ganska snart efter att brevbäraren har kommit. Tänk igenom hur din dag ser ut och skapa illusionen att du är hemma.

Larm är också bra men det stoppar inte. Det skapar stress hos inbrottstjuven och kanske väljer hen att inte ge sig på just det huset med larm eftersom det skapar uppmärksamhet och larmet börja tjuta. Som sagt det är ingen garanti att du inte drabbas av inbrott men man kan alltid göra det svårare.

Att vara uppmärksam gällande vilka personer eller fordon som rör sig i bostadsområde kan hjälpa polisen att kartlägga hur visa vanebrytare rör sig och försöka hitta ett mönster och på så sätt sätta rätt resurser på rätt plats.

Gå gärna in på Tipsa polisen och skriv registreringsnummer på främmande bilar, tidpunkt, plats  och all information som du tycker är relevant. Lita på din magkännsla när den säger att något inte står rätt till, det brukar vara rätt.

Det finns mer information på polisen.se , skriv inbrott i sökrutan och där hittar mer information om hur man kan skydda sig mot inbrott.

Trick som tjuven använder

1 Mynttricket: Ett mynt placeras på dörrmattan till ett hus för och tjuven återvänder för att se om myntet ligger kvar. Ligger det kvar signalerar det att huset är tomt.
2. Stegtricket: Tjuven använder sig av en stege för att ta sig in direkt på övervåningen – det är vanligt att villor enbart är larmade på nedervåningen.
3. Tejptricket: En tejpbit sätts fast på dörrar, grindar och postlådor som visar om någon befinner sig på adressen eller inte.
4. Magnetmetoden: Tjuven öppnar en olåst dörr och sätter en magnet i kanten av metalllåset När dörren stängs hindrar magneten dörren från att gå i lås ordentligt.
5. Bollbluffen: Likande mynttricket och tejptricket. En boll placeras utanför dörren för att se om någon befinner sig i bostaden.

Hälsningar

din områdespolis

Esteban

Polisen

Sbis


About the AuthorKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back to Top ↑
 • februari

  23feb14:00- 16:00Prova på innebandy i hallen - Sportlov - Fritid

  27feb13:00- 15:00Paketspelet

  27feb15:00Film

  27feb18:00- 20:00Skrivcirkel

  Visa fler event
 • UA Syd
  Veberöds bilverkstad
  Östarp
  Fastighetsbyrån
 • artteam
  Bengts Hästsport
  Adderat
  Bäckströms Kakel
  Hälsokost
  Ica
 • Ettans
  Omtanken
  Trafik & fastfood
  Björkhaga plantskola
  Novakliniken
  Nilssons Blomsterhandel
  Björnstorps snickeri
  Apotek
  Landäng
  Veberöds trafikskola
 • Humlamaden Rehab
  Sparbanken Skåne
  Herex
  Style by E
 • Gilla oss gärna :)

 • Instagram – #veberodnu

  Här får ni gärna lägga upp egna kul bilder om Veberöd :)
 • Senaste från Medborgarkontoret

  Finns det någon därute som är intresserad av " extraknäck" 6 tim i veckan. Hör av er till June på medborgarkontoret 046-356757 för mer information. ... Se merSe mindre

 • Populära inlägg & sidor

 • Våra gillare :)