Lindfors
Veberöds Kakelkompani
JV taxi

Föreningar

Published on april 20th, 2017 | by admin

0

Dansgalan 20 år

Idén till dansgalan hade Ingemar Ingesson haft ganska länge, men det var först hösten 1996 som den började att bli aktuell. Då hyrde Ingemar anläggningen som dansgalan har hållits i, i snart 20 år. Han såg tidigt möjligheten i den och ett koncept växte till slut fram. Han ville ha en fest, en fest i byn där man inte MÅSTE tycka om att dansa, där man bara kan ta en pilsner och snacka med grannen. Han tog sin idé vidare till Nils-Åke Stålring och Gerth Kvist som snabbt var ombord på Ingemars planer. Tillsammans ordnade man ett möte där man började att dra i alla lösa trådar för att kunna få ihop den dansgala man drömt om. Den första dansgalan hölls 1997 och har sedan fortsatt genom åren. Dansgalan som kommer stämplar av 20 år sedan startskottet. Eventuellt blir det också Veberöds sista dansgala.

Trots att det snart har gått 20 år har dansgalan varit i princip densamma genom alla. Visst har det fysiska upplägget skiftat, maten varierat och underhållningen varit olika men det har fortfarande varit samma tanke om att göra något stort i Veberöd, att sätta Veberöd på kartan! Vi har bland annat Jan-Inge Svantesson, Markus Bengtsson, Dan Mårtensson, Andreas Granell, Johannes Mårtensson, Nils-Åke Stålring och Ingemar Ingesson att tacka för dansgalan som sker i maj, 2017. Det är viktigt för alla inblandade att all vinst som görs på dansgalan går tillbaka till Veberöds Allmänna Idrottsförening, VAIF.

Nils-Åke och Ingemar pratar entusiastiskt om projektet som engagerat dem i flera år. De pratar bland annat roat om stunden de mätte rumpor för att kunna räkna ut hur många bänkar som behövdes, ungefär 57 centimeter räknade de per rumpa. De pratar också om de stora förberedelserna, som att ha god kontakt med räddningstjänst, polis och tillståndsmyndigheter. När jag själv tar en titt bland alla de saker de har sparat under åren förstår jag vad de menar. I flera stycken pärmar finns papper som sträcker sig bak på 90-talet, allt ifrån om hur vädret var just dansgalan 2002 eller utklipp från vilka dukar man använde till att duka borden med. Fotografier och andra kära minnen har de såklart också sparat. Mycket är till förtjänst av Gerth Kvist, som också jobbade hårt med dansgalan. Han var perfektionisten i gruppen, den som höll ordning och reda på resten. ”Vad har vi kommit fram till idag?” brukade Gerth alltid säga efter styrelsemötena de hade tillsammans, vilket var en hjälpsam nyckel till att arbetet drevs framåt.

Först verkade dansgalans grundare, Ingemar Ingesson, Gerth Kvist, Nils-Åke Stålring och Bertil Lönnborn, ha bestämt sig för att 10 år, det är lagom. Trots det fortsatte dansgalan år efter år. Samtidigt som det är roligt att arbeta med galan och involverade uppger sig vara oerhört stolta över projektet, så är det mycket arbete som ligger bakom. 20 år tycker nu ansvariga känns som en lagom tid och det är därför dansgalan 2017 blir den sista i deras regi. Om det kommer fler dansgalor därefter, det vet vi inte.

 

Gerth, Ingemar och Nils-Åke i planeringstagen

/Linn Malmgren

Sbis


About the AuthorKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back to Top ↑
 • februari

  27feb13:00- 15:00Paketspelet

  27feb15:00Film

  27feb18:00- 20:00Skrivcirkel

  28feb16:00Räkfrossa med PRO

 • UA Syd
  Veberöds bilverkstad
  Östarp
  Fastighetsbyrån
 • Bengts Hästsport
  Adderat
  Bäckströms Kakel
  artteam
  Ica
  Hälsokost
 • Veberöds trafikskola
  Landäng
  Björnstorps snickeri
  Björkhaga plantskola
  Novakliniken
  Trafik & fastfood
  Omtanken
  Ettans
  Apotek
  Nilssons Blomsterhandel
 • Djurshopen
  Hairdo
  Rörmokarna i Skåne
  Körsbärsdalens B&B
 • Gilla oss gärna :)

 • Instagram – #veberodnu

  Här får ni gärna lägga upp egna kul bilder om Veberöd :)
 • Senaste från Medborgarkontoret

  Finns det någon därute som är intresserad av " extraknäck" 6 tim i veckan. Hör av er till June på medborgarkontoret 046-356757 för mer information. ... Se merSe mindre

 • Populära inlägg & sidor

 • Våra gillare :)