JV taxi
Lindfors
Veberöds Kakelkompani

Företag

Published on april 27th, 2016 | by admin

0

Barcamper i Veberöd!

Igår var första stoppet på resan. En premiär för Barcamper i Skåne, just här i vårt Veberöd. Hit har vi lockat det svensk-italienska teamet med vårt glödande entreprenörskap och engagemang. Mellan klockan 11-19 stod Barcamper-bilen genom ur och skur och välkomnade entreprenörer på medborgarkontorets parkering. Deltagarna ligger i olika steg av resan i entreprenörskap och tanken är att oavsett vilken milstolpe man befinner sig vid, ska man få möjligheten till handledning och eventuellt ett vidare samarbete.
Veberöd hade plats för 16 anmälningar, varpå alla snart var fullbokade. Hit kom folk från både närområdet, men också Skurup, Ystad, Eslöv m.m. Utöver det fanns även möjligheten för drop-in tider, vilket drog in 4 besökare. 15 av mötena var dessutom med kvinnliga entreprenörer, ett bra slag i jämställdhetens riktning! När vi pratar med Lars runt fikabordet säger han att det kan ha att göra med hemmakänslan i Barcampers mötesplattform. Att det helt enkelt är lite lättare att träffas i en mysigt inredd husbil än ett stort konferensrum, som kan ses lite avskräckande.

Många entreprenörer kom och gick under dagen. Efter att ha presenterat sin idé stannade de flesta i många fall lite längre, för att umgås och bara prata över lite kaffe och italienska kakor. Det hela resulterade i en lätt stämning där man i lugn miljö kunde knyta nya kontakter. Vi talade exempelvis med Christel Grünerwald, som presenterade sin ekologiska hudvårdsserie, Cskincare. Christel bor i Veberöd och driver sitt företag Christels Hudvård & Spa. Hon förklarar händelsen som mycket spännande och konstaterar att bara under den korta tiden hon var inne Barcamper-bilen fick hon flera tips. Det blev ett hjälpsamt och intressant möte!

Projektet Barcamper, fick Christel rekommenderat för sig. Men kanske har du även hört det på radion? RadioActive gick under 18:e april ut med projektet i en intervju med Lars Mattiasson (från The Creative Plot) samt Jan Malmgren. Men inte nog med det! Under gårdagen tog sig RadioActive själva ut till medborgarkontoret för att sända live!

Dagen blev en succé och avslutades med Lasses ”Vi älskar Veberöd!” Det gör vi också.

/Linn

 

bc

Lyssna på sammanfattningen från RadioActive HÄR

bc7 bc8bc1 bc2

bc3 bc4 bc5

Sbis


About the AuthorKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back to Top ↑
 • september

  25sep10:00QiGong

  26sep09:15Upp och hoppa, Hunden Rund!

  26sep13:00- 15:00Stimulans i vardagen

  26sep15:00Filmvisning

  Visa fler event
 • Veberöds bilverkstad
  Östarp
  Fastighetsbyrån
  UA Syd
 • Hälsokost
  Bengts Hästsport
  artteam
  Adderat
  Bäckströms Kakel
  Ica
 • Landäng
  Trafik & fastfood
  Apotek
  Omtanken
  Björnstorps snickeri
  Novakliniken
  Ettans
  Veberöds trafikskola
  Björkhaga plantskola
  Nilssons Blomsterhandel
 • Solar Plexus
  Wendelford
  Handelsbanken
  Mias ide o atelje
 • Gilla oss gärna :)

 • Instagram – #veberodnu

  Här får ni gärna lägga upp egna kul bilder om Veberöd :)
 • Senaste från Medborgarkontoret

  Förra gången juristjouren var i Veberöd var det fulltecknat. En del tider är redna uppbokade vid nästa tillfälle som är den 3 okt- Vill du ha någon av de återstående platserna så ring och boka på 046-3596757. Rådgivningen sker av juridikstuderande och är gratis ! ... Se merSe mindre

 • Populära inlägg & sidor

 • Våra gillare :)