JV taxi
Veberöds Kakelkompani
Lindfors

Bygden

Published on augusti 26th, 2017 | by admin

0

Antivåldsgalan och årets hjälte

När vi svänger av mot parkeringen på Ica syns de parkerade cyklarna på försköningen på långa vägar. Vi hör musiken, hör sorlet av röster och glädje. Antivåldsgalan är tillbaka i år med ett makalöst schema, som ligger under såväl lördagen som söndagen. Tommy Strömberg är som vanligt med och drar i trådarna, i år tillsammans med Magnus Barrborn. Vi har såklart dessa att tacka, men också de sponsorer som är med och hjälper till, företag såsom privatpersoner. 

Dagen satte igång vid 14-tiden och fortsatte sedan in på kvällen, med en ljusceremoni för våldets offer som avslutning. Brandkåren var där och visade upp sin brandbil och vi har sett spektakulära uppträdanden från SjörövarMange och Katta Pirat, Hellmet och Lovemark. Den sistnämnda lockade dessutom upp alla barn som kände för det på scen, för att delta lite extra i festligheterna. Tillsammans fick de dansa och bli en del av framträdandet! Förutom att Antivåldsgalan uppmärksammar våldets offer, ser de efter våra barn så himla fint, med hoppborg, godisregn och annat roligt! Inte tar det stopp här heller, en ny dag nalkas imorgon med nytt godisregn och Anna och Elsa från Frost som uppträder. 

En annan höjdpunkt på dagen var utdelandet av priset för Årets hjälte. I år gick det till Gabriel Bååth, en 18-årig grabb som bor här i byn och som hedras för sin insats mot nätmobbning. Han berättar för mig om ett inlägg han sett på Instagram utlagt av ett barn här i byn. Kommentarerna som följde fick honom att reagera och han bestämde sig för att inte drabbas av det välkända åhörarsyndromet, att faktiskt sätta ner foten och göra något åt det han tyckte var fel. Sagt och gjort, Gabriel försökte få kontakt med personen bakom kontot, som lagt de taskiga kommentarerna. När han inte lyckades där, valde han att inte backa undan utan att ta nästa steg. Han tog reda på personens namn och kom i kontakt med föräldrarna. Han nådde även ut till föräldrarna till det drabbade barnet. Gabriel var till och med i kontakt med skolan! Han är inte helt säker på vad som gjordes därefter, men stor tacksamhet har nått honom i efterhand, välförtjänt sådan! Medan han står och berättar för mig dyker lillasyster upp, som bjuder på kramar och uttrycker stolthet över sin bror. Precis som han blivit ett föredöme för sin lillasyster och gjort henne stolt, tror vi att hans gärning kan inspirera andra till att våga säga ifrån när de ser eller hör något som inte klingar helt rätt. Våga säga ifrån du också! 

/Linn Malmgren 

Sbis


About the AuthorKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back to Top ↑
 • april

  26apr19:00Quiz

  27apr06:30- 15:00Ullared med träffpunkten

  27apr - 28apr 2710:00apr 28Toyota 5 år! Kom och fira med oss!

  30apr19:15Valborgsmässofirande i Jungfrudalen

 • Östarp
  Veberöds bilverkstad
  Fastighetsbyrån
  UA Syd
 • Adderat
  Ica
  Hälsokost
  Bäckströms Kakel
  artteam
  Bengts Hästsport
 • Nilssons Blomsterhandel
  Veberöds trafikskola
  Trafik & fastfood
  Apotek
  Björnstorps snickeri
  Novakliniken
  Björkhaga plantskola
  Omtanken
  Ettans
  Landäng
 • Veberöds församling
  Hairdo
  Wendelford
  Handelsbanken
 • Gilla oss gärna :)

 • Instagram – #veberodnu

  Här får ni gärna lägga upp egna kul bilder om Veberöd :)
 • Senaste från Medborgarkontoret

  Upphittad klocka + smycke är inlämnat till medborgarkontoret. Återfås mot beskrivning ... Se merSe mindre

 • Populära inlägg & sidor

 • Våra gillare :)