Flipin
Magnusson
Perssons
Tandläkare huldt
entreprenadställningar
Lindfors

Företag

Published on augusti 5th, 2018 | by admin

0

God lokal hampaolja!

Ebba på Mossagården säger att det finns 10 anledningar till att äta hampafrön. Det är med bakgrund i hampafröets många egenskaper som Ebba har tagit fram en ekologisk och fantastiskt god hampaolja.

Visste du att hampafrön har ett högt proteininnehåll och dessutom innehåller ALLA essentiella aminosyror? Fleromättat fett, som också återfinns i fisk, utgör 35% av hampafrönas innehåll. Omega-6, omega-3, fiber, mineraler och vitaminer är ytterligare nyttigheter som gör hampafröet till ett mångsidigt livsmedel.

Precis som det finns många skäl att äta hampafrön finns det många till att odla dem. Att odla hampa brukar för odlaren innebära att annan säd därefter ger en bra skörd. Dessutom håller hampa både skadedjur och ogräs borta. Efter att ha odlat hampa i ungefär 12 år har Mossagården nu producerat sin egna hampaolja, som lanserades på Mossagårdsfestivalen 2017.

Oljan beskrivs ha en nötig smak, åt valnötshållet. Den går att använda som andra oljor till matlagning, bakning, sallader med mera. Oljan känns mjuk och fin i kvalité och är till och med god att dricka rakt upp och ner! Detta kan inte bara vi intyga, utan också Ebbas lille son, som glatt hällde i sig flera matskedar av vätskan när vi var där på besök. Därför gör sig oljan även gott på frukostgröten, yoghurten eller liknande, till skillnad från annan typisk matlagningsolja.

Hampa är för många ökänt då det lätt förknippas med THC och hör till cannabissläktet, men med hampan som odlas i Sverige behöver du inte oroa dig. Först och främst måste odlaren köpa in nya frön för varje ny säd. Med andra ord får man inte plocka frön från sin egna skörd och så på nytt. Dessutom kontrolleras fröna via SJU olika myndigheter. Dessa säkerhetsåtgärder är just för att man ska ha koll på THC-nivån, undvika olagligt bruk och se till att fröna som bland annat Ebba gör sin olja på är enbart nyttigheter.

Oljan kan du få tag på antingen i gårdsbutiken, på nätet eller på få utvalda Ica i Lund, Malmö och Kristianstad.

/ Linn Malmgren

https://www.mossagarden.se/

smarta


About the Author



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top ↑
  • mars

    Inga event

  • Olsbring
  • Adderat
  • qvist
  • Empoli
    Herex
    sotarna
    Solar Plexus
  • Gilla oss gärna :)

  • This error message is only visible to WordPress admins

    Error: No posts found.

    Make sure this account has posts available on instagram.com.

  • Populära inlägg och sidor

  • Våra gillare :)


https://gotporn.cc/